Milletvekili kaçırıp, savcı şehit eden PKK'lı yakalandı!

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde çıkan çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirildi, biri yaralı 3 terörist yakalandı. Yaralı teröristin Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'u şehit eden ve eski CHP'li vekil Hüseyin Aygün'ü kaçıran 'Azad Cüngüş' kod adlı Gürbüz Topçu olduğu belirlendi.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Barış Mahallesi, Bulutpınarı kırsalında, Nurhak Jandarma Komutanlığı ekipleri ile PKK’lı teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışma sonucunda 2 terörist etkisiz hale getirilirken, 1’i yaralı 3 terörist yakalandı. Yaralı teröriste ilk müdahale hastanede yapıldıktan sonra Elbistan Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Durumu ağır olan terörist buradan da Kahramanmaraş’a sevk edildi. Ölü olarak ele geçirilen teröristlerin cesetleri hastane morguna konulurken, 2 teröristin sorgusunun ise sürdüğü öğrenildi.

Yaralanarak tedavi altına altın alınan 'Azad Cüngüş' kod adlı Gürbüz Topçu'nun 2012 yılında Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'u şehit eden ve CHP 24'üncü Dönem Milletvekili Hüseyin Aygün'ü kaçıran kişi olduğu belirlendi. Güvenlik güçleri, 12 Ağustos 2012 tarihinde Ovacık'taki parti çalışmalarının ardından Tunceli'ye dönerken aracının önünü kesilerek alınkonulan ve 48 saat sonra serbest bırakılan Hüseyin Aygün'ün de PKK'lı terörist Gürbüz Topçu tarafından kaçırıldığını belirledi. Bölgede jandarma ve özel harekat polislerinin geniş güvenlik önlemi aldığı öğrenildi.

'5 YIL SONRA İLK KEZ BAYRAM YAPACAĞIZ'

Şehit Başsavcı Murat Uzun’un katilinin yakalandığı haberini alan acılı eş Cihan Uzun, “5 yıl sonra ilk kez bayram yapabileceğiz. Hainin yaralı olduğunu duydum. İnşallah ölmez. Ne gerekiyorsa, hangi ceza gerekiyorsa ona uygulansın” dedi. 21 Eylül 2012’de Tunceli’nin Ovacık ilçesinde PKK’lıların düzenlediği silahlı saldırıda başından tek kurşunla vurularak ağır yaralanan Ovacık Başsavcısı Murat Uzun, tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit olmuştu. Murat Uzun’un eşi Cihan Uzun ve çocukları Emir Kaan Uzun (9) ve Hakan Murat Uzun (6), 5 yıldır başsavcı Murat Uzun’un katilinin yakalanma haberini bekliyorlardı. Uzun’un katili Azad kod adlı Gürbüz Topçu’nun Kahramanmaraş’ta BTÖ mensuplarıyla çıkan çatışmada yaralı olarak ele geçirildiği haberi yetkililer tarafından aileye verildi. Başsavcı Murat Uzun’un ailesi, Murat Uzun’u şehit eden teröristin yaralı ele geçirilmesine sevindiklerini ve teröristin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini söylediler.

teroIrist

'İNŞALLAH EN AĞIR CEZAYI VERİRLER'

Teröristin yakalanması haberine çok sevindiklerini ifade eden şehit eşi Cihan Uzun, “Haberi bu sabah eşimin savcı arkadaşlarından aldım. Haberi duyunca çok mutlu oldum. 5 yıldır tuttuğum yas, bir nebze olsun hafifledi. İçim biraz soğudu. Hainin yaralı olduğunu duydum. İnşallah adaletin önünde hesabını verir. İnşallah ölmez. Ne gerekiyorsa, hangi ceza gerekiyorsa ona uygulansın. Sonunda ölümü diler ama ölemez. En şiddetli şekilde neyi hak ediyorsa onu bulsun. Bunu çok istiyorum. Çünkü 5 yıldır biz çocuklarımla neler yaşadık, bunu ben ve çocuklarım biliyor. Şu anda 5 yılın verdiği bir hüzün var ama bir mutluyum. 5 yıl sonra ilk kez bir bayram yapabileceğiz. Haber de tam bayram arifesinde geldi. İlk kez kafamız rahat, başımız dik bayram yapacağız. Kanımızın yerde kalmadığını gördük. Adalete her zaman güvendim. Ne gerekiyorsa onu uygulayacaklarına inanıyorum. Eşimin meslektaşlarına sonsuz güveniyorum” ifadelerini kullandı.

Babasının katiline en ağır cezanın verilmesini isteyen şehidin 9 yaşındaki çocuğu Emir Kaan Uzun, “Buradan babamın arkadaşlarına sesleniyorum; 5 yıldır beklediğimiz gün deldi. Babamın katili yakalandı. Babamın katiline verebildikleri en ağır cezayı versinler inşallah” diye konuştu.

Şehit Başsavcı Murat Uzun’un ailesi, evin bir odasının Uzun’un anı odasına çevirdi. Aile, Savcı Uzun’un şehit edilmesinden önce kullandığı eşyaları ve diğer anılarını bu odada muhafaza ediyor.

Milletvekili kaçırıp, savcı şehit eden PKK'lı yakalandı! ile ilgili etiketler PKK terörist hüseyin aygün murat uzun Başsavcı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.