Milletvekili aday adayıydılar! 1 ayları var...

24 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olmak için kamudan istifa eden bürokratlardan aday gösterilmeyenler için kamudaki görevlerine dönebilmeleri için 30 günlük süreç başladı. Aday olamayan bürokratlar dönüş için kurumlarına dönüş için dilekçe yazıp verecekler. Ancak yüksek mahkeme üyeleri; hakimler ve savcılar; subay ve astsubayların görevlerine geri dönüş hakkı bulunmuyor.

24 Haziran’da yapılacak 27. Dönem Milletvekilliği Seçimi’nde siyasi partilerden aday olmak için kamudaki görevlerinden istifa eden bürokratlardan aday gösterilmeyenler için kritik süre başladı.

1 AY İÇİNDE 'ADAY GÖSTERİLMEDİM’ DİLEKÇESİ VERMELERİ GEREKİYOR
Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mayıs itibariyle siyasi partilerin verdiği aday listelerinin kesin sonuçlarını Resmi Gazete’de yayımladı. YSK’nın belirlediği son tarih olan 26 Nisan’a kadar kamudan istifa eden bürokratlardan aday gösterilmeyenler için yine YSK’nın belirlediği kesin aday listelerinin açıklanmasından itibaren kamudaki görevlerine geri dönebilmeleri için 1 aylık süre bulunuyor. Bu süre içinde aday listesine giremeyen bürokratların kurumlarına dilekçe yazarak geri dönmek istediklerini beyan etmeleri gerekiyor. Mevzuata göre bürokratlar dönüş için kurumlarına “24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan milletvekili seçimlerinde aday gösterilmediğim için 298 sayılı Kanunun ek 7'nci maddesi hükmü gereğince görevime dönmek istiyorum” dilekçesi verecekler.

KİMLER DÖNEMEYECEK?
Bürokratlar, istifa ettikleri günden, döndükleri güne kadar olan süreçteki memuriyete ilişkin özlük haklarından yararlanamayacak. Bu süreler emeklilik bakımından değerlendirilmiyor. Aday olamayanlara, aradan geçen süreyle ilgili de hiçbir ödeme yapılmayacak. Bu isimlerin halen boş olan kadrolarına atanabileceği gibi, kıdemiyle eş değer farklı görevlerin verilmesi ihtimali de bulunuyor. Bir diğer dikkat çeken detay ise aday gösterilmeyen yüksek mahkeme üyeleri; hâkimler ve savcılar; subay ve astsubayların ise görevlerine geri dönüş hakkı bulunmuyor.

Milletvekili aday adayıydılar! 1 ayları var... ile ilgili etiketler YSK milletvekili aday adayları bürokratlar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.