Millet İttifakı'nda olay yaratan senaryo!

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan, ‘Haberin Olsun’un yeni bölümünde, HÜDA-PAR ile Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı’na katılacağı tartışmaları ve ittifak şartlarını, Sözcü Gazetesi Yazarı Soner Yalçın'ın yazdığı olay yaratan seçim senaryosunu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ederek destek isteyeceği HDP'nin '25 bölgeli Türkiye' talebinin perde arkasını masaya yatırdı.

‘’HÜDA-PAR'IN TÜZÜĞÜNDE PKK'NIN SİYASİ AYAĞININ TALEPLERİNE BENZEYEN ŞEYLER BARINDIRIYOR''

Ceyhun Bozkurt, ‘’Seçimi kazanmak için taktikler belirleniyor. Bu taktiklerden biri de Saadet Partisi'nin temsil ettiği muhafazakar kitleye karşı bir hamle yapılıyor. HÜDA-PAR partisinin geçmişindeki Hizbullah konusu haklı soru işareti barındırıyor. HÜDA-PAR'ın tüzüğünde PKK'nın siyasi ayağının taleplerine benzeyen şeyler barındırıyor. Bu taleplerin hiçbiri kabul edilemez. HÜDA-PAR kabul ederse Cumhur İttifakı'nın vizyonuna gelmiş olacak. PKK tehdit, PKK'nın taleplerini dile getiren HDP de altılı masanın yakınında yer alıyor. PKK'nın talepleri altılı masanın da gündeminde. Hangisi daha büyük tehdit? HÜDA-PAR o tüzüğü hayata geçiremez. Ancak sadece AK Parti listelerinden girip, daha sonra ayrılıp, ardından da TBMM kürsüsünde o talepleri dillendirirse büyük sıkıntı.

YENİDEN REFAH PARTİSİ'NİN İTTİFAK ŞARTLARI

Yeniden Refah Partisi'nin birçok maddesi Cumhur İttifakı ile uyumlu. Milli politikaların uygulanması konusunda ortak tutum sergilenir. Fatih Erbakan'ın Cumhur İttifakı'na katılması katkı sağlar. Sadece muhafazakar kitleye yönelik bir açılım eksik kalır. Muhalefetin içindeki durumdan sıkıntı yaşayanlar da Cumhur İttifakı'na gözünü dikmiş olabilir. Bu kesimler için de bir şeyler yapılmalı.

''ABD, TÜRK DEVLET AKLINI YENMEYE ÇALIŞIYOR''

ABD'de yapılan açıklamalar, Biden'ın açıklamaları Türkiye'deki iktidar değişiminin ötesinde başka bir şey istediklerini gösteriyor. ABD 6'lı masada da çok tatmin olmaz. İlk hedefi Cumhurbaşkanı Erdoğan nezdinde Türk devlet aklını yenmeye çalışıyor. Birileri Amerikancı darbeyi tetiklemek istiyor. Soner Yalçın muhalefeti uyarıyor.

HDP’NİN ’25 BÖLGELİ TÜRKİYE’ TALEBİNİN ŞİFRELERİ

25 bölgelik Türkiye parçalanması HDP'nin özerklik planlarının parçasıdır.  HDP özerkliği olmazsa olmaz görüyor. Kılıçdaroğlu ile yapılacak her pazarlık 6'lı masayı da bağlar. HDP özellikle mali özerkliği temel gündem haline getiriyor. Yerel parlementolar, küçük meclisler istiyor. HDP kendi içinde güçlü dururken, Anadolu'yu da parçalıyor. HDP yerel yönetim altyapısı oluşturuyor, 3-4 ili alarak bir federasyona dönüşmesini talep ediyor. HDP önce federasyon, sonra sınırları gevşek konfederasyon yapı, sonrası 'bağımsızlık' hedefliyor. ABD kontrolünde kukla bir devlet.’’ ifadelerini kullandı.

‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Millet İttifakı'nda olay yaratan senaryo! ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt 2023 Seçimleri HDP Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı HÜDAPAR Yeniden Refah Partisi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.