Millet İttifakı'nda 'isim' çatlağı

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan bugünkü köşesinde, İYİ Parti ile HDP arasındaki 'isim' polemiğine değindi. Bu tartışmaların en çok CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yük olacağını savunan Hakan, ''İYİ Parti ile HDP'yi aynı hedefte buluşturmanın yolunu yapmak hiç kolay olmayacak gibi'' ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, katıldığı bir canlı yayında HDP'lilerin 'isimlerine' ilişkin, "Ya sizin annelerinizin babalarınızın sizin kulaklarınıza okuduğu bu isimlerin manasına sadakat gösterin, milletin beraberliğine yürüyün ya da yaptığınız şenaate uygun isimler alın kendinize" ifadelerini kullandı.

Bu sözlere HDP'li isimlerden yanıt gecikmedi. HDP Onursal Başkanı ve eski milletvekili Ertuğrul Kürkçü, ''Anladık, Bahçeli’den aşağı kalmazsın... Çapsız!'' ifadelerini kullanırken, Sırrı Sakık da, ''Yavuz isminin sözlükteki diğer anlamı kötü, fena... Sen bu ismin anlamına uygunsun. Değiştirme hiç. Güzel taşıyorsun'' diyerek tepki gösterdi.

''İYİ PARTİ İLE HDP'Yİ AYNI HEDEFTE BULUŞTURMAK KOLAY OLMAYACAK''

Bugünkü köşesinden bu tartışmalara değinen Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bu durumun en çok Kemal Kılıçdaroğlu'na yük olacağını belirtti.

Hakan, ''İYİ Parti ile HDP'yi aynı hedefte buluşturmanın yolunu yapmak hiç kolay olmayacak gibi'' ifadelerini kullandı.

İşte o yazının ilgili bölümü;

''İYİ Parti’nin önemli isimlerinden Yavuz Ağıralioğlu, HDP’ye karşı bugüne kadar yapılmış en sert açıklamalardan birini yapmış.

Söyledikleri, HDP açısından gerçekten yenilir yutulur cinsten şeyler değil.

Tam olarak söylediği şu Ağıralioğlu’nun:

“HDP’lilere Selahattin, Sırrı, Hasip, Fatma, Emine isimlerini çok görürüm. Bu adamlara bizimle ortak dünyamıza tekabül eden isimleri çok görüyorum... Ya milletin beraberliğine yürüyün ya da yaptığınız şenaate uygun isimler alın kendinize. Ahmet Türk ismiyle insan milletine fitne olur mu?”

*

Bu sözlere ilk cevap veren HDP’li ise Sırrı Sakık oldu.

O da “Yavuz” isminin sözlükteki diğer anlamının “kötü, fena” olduğunu öne sürerek...

“Sen bu ismin anlamına uygunsun. Değiştirme hiç. Güzel taşıyorsun” dedi.

*

İYİ Parti ile HDP arasındaki bu polemiği görünce...

Aklıma Bülent Ortaçgil’in “Bu iş zor, çok zor Yonca” şarkısı geldi aniden...

*

Millet ittifakının işinin zor, çok zor olduğunu bir kez daha fark ettim.

Ve şunları mırıldandım:

HDP’lilere Sırrı, Hasip, Fatma, Emine isimlerini bile yakıştıramayan bir anlayış, nasıl olacak da Sırrı’ların, Hasip’lerin, Fatma’ların, Emine’lerin oy katkısıyla AK Parti’yi devirecek? Nasıl olacak da HDP’liler, kendilerine Sırrı, Hasip, Fatma, Emine isimlerini bile çok gören anlayışla aynı doğrultudaki hedefe yönelecekler?

*

Ve tabii en ağır yükü omuzlamış olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu düşündüm.

Ve şöyle dedim:

Burada işi en zor olan kişi sizsiniz Kemal Bey...

Çünkü...

İYİ Parti ile HDP’yi...

Aynı hedefte buluşturmanın yolunu yapmak hiç kolay olmayacak gibi...''

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Millet İttifakı'nda 'isim' çatlağı ile ilgili etiketler İYİ Parti HDP CHP Ahmet Hakan isim kemal kılıçdaoğlu Yavuz Ağıralioğlu sırrı sakık
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.