Millet İttifakı’nda çatlak! Akşener'den Kılıçdaroğlu'na karşı İmamoğlu hamlesi!

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, "Memleket Aşkınanın yeni bölümünde, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Fatih benzetmesi ve CHP heyetinin Mesud Barzani'ye ziyaretini konuştu.

Millet İttifakı’nda çatlak! Akşener'den Kılıçdaroğlu'na karşı İmamoğlu hamlesi!

"TARİHİ FİGÜRLERİ SİYASETE ALET EDERSENİZ YIPRATMAYA BAŞLARSINIZ"

Mete Yarar, "Geçenlerde İmamoğlu Fatih ise, Ulubatlı Hasan kim diye sordular. Tarihi figürler üzerinden böyle büyük örnekler verdiğinde iki maliyeti var. Birincisi tarihi figürü siyasete alet ederek yıpratmaya başlarsın. İkincisi ise espri konusu haline getirirsin. Siyaset son zamanlarda gerginliğin hat safhasını yaşıyor.

"PKK'NIN YAYIN ORGANINDA ÇALIŞAN GAZETECİLER 'BÜYÜK ATATÜRKÇÜLER'..."

"Zaman zaman tartışılıyor; siyasetçiye yakın gazeteci olur mu? Siyasetçinin uçağına binen gazeteci olur mu? Yandaş diye suçladıkları adamları AK Parti'li olduğu için suçluyorlar. Siz kendi temsil ettiğiniz partide ya parti yöneticisisiniz, ya parti meclisindesiniz, ya da eski milletvekilisiniz. Muhalif parti pozisyonunda olan uçaklardan inmiyorsunuz. Geçmişte PKK'nın yayın organı olarak çıkan gazetelerde çalışanlar bugün hangi pozisyonlarda? 'Büyük Atatürkçüler'... Sistem içinde böyle mi ilerleniyor?" sözlerini kullandı.

"AKŞENER'İN ÖRNEKLENDİRME KONUSUNDA CİDDİ SIKINTISI VAR"

Nedim Şener, "İmamoğlu'nu Fatih'e benziyorsun, geri kalan rakipleri Bizans'a benzetiyorsun. Bunun üzerinden bir kutuplaştırma söylemi de konuşabilirdik. Bunun çatışmacı bir üslup konusunda yanlış bir örneklendirme olduğunu. Akşener geçenlerde de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Netanyahu'ya benzetmişti, büyük kıyamet koptu. Akşener de protestolara maruz kaldı. Örneklendirme konusunda ciddi bir sıkıntısı var. Kabaca örneklendirme yapıyor. Burada da Fatih benzetmesini yadırgıyorum. Bir insan Fatih'e benzetildiği zaman özür dileyerek tevazu ile kabul edilmemesi gerekir. Üzerine de karşı tarafı Bizans'a benzettiğiniz zaman karşınıza büyük bir fotoğraf çıkıyor ortaya. Ne onlar Bizanslı, ne de o Fatih.

Millet İttifakı’nda çatlak! Akşener'den Kılıçdaroğlu'na karşı İmamoğlu hamlesi! - Resim : 2

"BELLİ Kİ AKŞENER İMAMOĞLU'NU CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞINDA KOZ OLARAK KULLANIYOR"

Bu benzetme üzerinde sempati değil, antipati yaratıyorsunuz. Yenikapı'da Kılıçdaroğlu değil de Akşener ile İmamoğlu'nun sahneye çıkması ilginç bir ayrıntı. İBB'de İYİ Parti'lilerin orta kademe yönetiminde bunu Özdağ da söylemişti, bir takım iş yapma becerilerinden dolayı tercih edildiğini söylemişlerdi. Hatta CHP'lilerden de şikayet olarak duyuyorum. Akşener'in başka bir siyasi amacı var. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı netleştikçe, projeleri gündeme geldikçe ve bu konuda geri adım atmayacağı ortaya çıktıkça belli ki Akşener İmamoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı adayında koz olarak kullandığını görüyoruz. İmamoğlu Kılıçdaroğlu'na karşı tek başına mücadele edemiyor, Akşener ile birlikte Kılıçdaroğlu'na birlikte bir mesaj vericekler. Akşener de tek aday ile giderim ama İmamoğlu ile giderim diyecek. Bir yerde uzlaşırlar. Ancak CHP yönetimi İmamoğlu'nun adaylığını ertelemiş, üstünü çizmiş durumda. Her şey Kılıçdaroğlu üzerinden yürüyor. Akşener İmamoğlu üzerinde duruyor. Karşı karşıya gelme durumunda Kılıçdaroğlu da, parti yönetimi de kolay kolay geri adım atmaz. İmamoğlu'nu oraya getiren, aday yapan Kılıçdaroğlu idi.

"İMAMOĞLU'NUN AYASOFYA'YA GİTMEMESİ POLİTİK BİR İNAT"

Fatih örneğini verirken kişinin özelliğine bakın, o misyonu taşıyor mu? Fatih'in hatırasına saygı. Fatih'in yurt dışındaki tablosunu satın alıp sergiliyorsunuz. Fatih'in en büyük eseri İstanbul'un fethi. Onun içindeki en önemli sembol Ayasofya'nın  kiliseden camiye çevrilmesi ve böyle hizmet edilmesi. Müze olarak kullanılan Ayasofya tekrar cami olarak ibadete açıldı. Ankara'da işleri olduğu için Ankara'dan gelemedi. Akşener açılışın ertesi günü Ayasofya'ya gelip namaz kıldı. Aradan uzun bir süre geçi, İmamoğlu'nu Ayasofya'da gören olmadı. Ayasofya'ya neden gitmedi? Vakit olmaması değil, burada politik bir inat var. Ayasofya'ya gitmemesinin nedeni politik bir tavır." dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

Millet İttifakı’nda çatlak! Akşener'den Kılıçdaroğlu'na karşı İmamoğlu hamlesi! ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına Meral Akşener Ekrem İmamoğlu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.