Millet İttifakı'nda akçeli işler mi dönüyor? CHP'de para karşılığı belediyede iş vaadi

Manisa Turgutlu'da İyi Parti İlçe Başkanı Önder Ertaş'ın, belediyede işe sokma vaadi ile para aldığı iddialarının ardından, bu kez CHP Ortaca İlçe Teşkilatı'nda aynı iddialar ortaya çıktı. CHP Ortaca İlçesi'nden Ferhat Ontaş, Serkan Gümüş adlı gençten, Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne işe başlatma vaadi ile 20 bin lira para aldı. Ancak işe sokamadı. Ferhat Ontaş acele ile istifa ettirildi. Ontaş aldığı parayı bir kargo şirketi ile Gümüş'e yollamak zorunda kaldı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye'nin çeşitli illerinde, özellikle CHP Belediyeleri ile İyi Parti Teşkilatları için yoğun şikayetlerin geldiği öğrenildi. "Para karşılığı işe alma" iddialarına karşılık, adı geçen kişiler ve teşkilatlar hakkında, iki parti genel merkezinin de bir şey yapmadığı ifade edildi.

MİLLET İTTİFAKI'NDA AKÇELİ İŞLER Mİ DÖNÜYOR?

CHP ve İyi Parti'nin yaptığı Millet İttfakı ile bazı belediyeler CHP'ye geçmişti. CHP'ye geçen belediyelerde, ittifak anlaşması ile İyi Parti'den olanların, belediyelerde çeşitli görevlere getirildikleri ve işe alındıkları anlaşılmıştı. Geçtiğimiz hafta ise Manisa Turgutlu'da İyi Parti İlçe Başkanı Önder Ertaş'ın belediyede işe sokma vaadi ile para aldığı iddiaları gündeme gelmişti.

Millet İttifakı'nda akçeli işler mi dönüyor? CHP'de para karşılığı belediyede iş vaadi

(Ferhat Ontaş)


CHP MUĞLA ORTACA'DA PARA KARŞILIĞI İŞ VAADİ İDDİALARI

Manisa Turgutlu'daki para karşılığı işe aldırma soruşturmasının yankıları sürerken, bu kez CHP Muğla Ortaca İlçe Teşkilatı'nda para karşılığı işe sokma iddiaları ortaya çıktı. Muğla'da gündem olan kulislere göre, Serkan Gümüş adlı kişiye önce Ortada İlçesi'nde yönetime alma sözü verildi ancak bu söz hiç bir gerekçe gösterilmeden tutulmadı.

Yine iddialara göre CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan'ın eş başkan yaptığı ve işçi alımı için, "işçi alımlarına sen bakıyorsun!" diyerek görevlendirdiği konuşulan Ferhat Öntaş, Serkan Gümüş adlı gençten Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne işe başlatma vaadi ile 20 bin lira para aldı. Aradan aylar geçti ancak Gümüş'ün işe girişi ile ilgili bir gelişme olmadı. Gümüş, bunun üzerine geçtiğimiz Kurban Bayramı öncesi, kendisine vaatte bulunan Ontaş'tan parasını istedi.

Millet İttifakı'nda akçeli işler mi dönüyor? CHP'de para karşılığı belediyede iş vaadi - Resim : 2

(Serkan Gümüş)

ONTAŞ, GÜMÜŞ'ÜN PARASINI VERMEDİ, ORTALIK KARIŞTI!

Muğla CHP İl Başkan Yardımcısı Ramazan Ontaş'ın yeğeni olan Ortaca İlçesi'nden Ferhat Ontaş ,Gümüş'ü oyaladı ve önce "Parayı inkar ederim" dedi. İtfaiyede işe alınma vaadi yerine getirilmeyen Serkan Gümüş, başına gelenlerle, elindeki belgeleri, CHP Ortaca ilçe Başkanı Evren Tezcan ve yönetim kurulu ile Muğla CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'e de iletti. Ancak hiç bir sonuç alamadı. Yine alınan bilgilere göre, Muğla CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu'nun "Konuyu karıştırmayın oluruna bırakın." dediği söylendi.

"MAHKEMEYE GİDECEĞİM" DEDİ, PARA KARGO İLE GERİ YOLLANDI

Tüm çabaları boşa çıkan Serkan Gümüş, "Paramı ödemezseniz mahkemeye gideceğim. Başkanınız ayrı siz ayrı konuşuyorsunuz sonuç ne olursa olsun hakkımı mahkemede ararım" dedi. Bu konuşmanın ardından Gümüş ilçe yönetimine mahkemeye gideceğini söyledi. Bunun üzerine, Ferhat Ontaş ilçe yönetiminde acele ile istifa ettirildi. Ontaş daha sonra, aldığı parayı bir kargo şirketi ile Gümüş'e yollamak zorunda kaldı.

Millet İttifakı'nda akçeli işler mi dönüyor? CHP'de para karşılığı belediyede iş vaadi - Resim : 3

ORTACA HALKI BU SORULARA CEVAP ARIYOR!

Öte yandan, Ortaca'da Serkan Gümüş ile parayı aldığı öne sürülen CHP Ortaca İlçe yönetiminden Ferhat Ontaş arasındaki Whatsap yazışmaları ile telefon kayıtlarının ortada olduğunu belirten vatandaşlar konuşulanların ortaya çıkarılmasını istedi.

Ortaca halkının Ortaca'da Serkan Gümüş'ün başına gelenlerle ilgili olarak, "CHP yönetimi Serkan Gümüş gibi kaç kişiden sizi işe sokacaz diye para aldılar? Muğla CHP il yönetimi, bu konuyu bildiği halde, neden harekete geçmedi ve ilçe yönetimini görevden almadı? Muğla CHP bu olanları bildikleri halde, neden susuyor? Mürsel Alban ve Süleyman Girgin ile diğer Muğla CHP milletvekilleri neden suskun duruyorlar? Konu duyulduğunda 'Temiz siyaset yapıyoruz!' diyen Kemal Kılıçdaroğlu, bakalım şimdi ne tepki verecek?" şeklinde serzenişte bulundukları kaydedildi.

Millet İttifakı'nda akçeli işler mi dönüyor? CHP'de para karşılığı belediyede iş vaadi ile ilgili etiketler Ferhat Ontaş Serkan Gümüş CHP Ortaca İlçe Başkanlığı para karşılığı ile iş vaadi Muğla Büyükşehir Belediyesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.