‘MİLLET İTTİFAKI HDP’Yİ KAFALAMAK İÇİN DEMİRTAŞ’A SAHİP ÇIKIYOR!’

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, AİHM’nin Selahattin Demirtaş kararı ve bunun iç siyasetteki yansımalarını konuştu.

ŞENER: DEMİRTAŞ'IN SUÇU 53 KİŞİNİN PKK’LILAR TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMESİDİR!

Nedim Şener, “Mesele sorunlarımızı gerçekçi ama olgusal olarak tanımlamamış olmamızdan kaynaklanıyor. En başından doğru tanımlarsak çözümü de hemen halledebiliyorsunuz. Kürt sorunu diyen, esasında terör örgütü PKK sorunu olarak adlandırdığımız mesele için de, FETÖ için de konuşabiliriz bu konuyu. Sorunları gerçekçi olarak tahlil etmezseniz o sorun sürekli kronik olarak devam ediyor. PKK’nın ilk olarak 1984’de devlet görevlilerine saldırması, daha öncesinde de köyleri yakıp yıkması, ortada yaşanan bazı sorunlar vardı ama terör için gerekçe değildi. 1980’li yılların başında ilk yaptıkları şey silahsız Kürt siyasetçi, sivil toplum örgütü dernek yöneticilerini infaz etmekti, 250’ye yakın insanı öldürdüler. Önce kendi terör faaliyetlerini yapacakları sosyolojik alan üzerinde temizlik yaptılar. Tıpki Suriye bölgesinde diğer Kürt unsurlarını yok edip PKK/PYD ile yapılanmasını eşleştirebilirsiniz. Önce Kürtler’i katlederek başladılar. Kimin PKK’nın ajanı olduğundan emin değiller. Devletin içinde ayrı bir FETÖ’cüler var. Bunlara göz yuman ajanlaşmış yapılar var. Bizim sorunumuz çok katmanlı. Bir zamanlar reddedilen kültürel kimlikleri, dilleri, etnik kimlikleri üzerine eklenince  bir doğrunun yanına dokuz tane yalanı koyarak kocaman bir sorun yumağı haline geliyor. Bugün yaşadığımız mesele bu. Geldik 2013 yılına kadar AKP’nın çözüm sürecine kadar, rezaletleri birbirine kattık ve sonunda açılım diye bir süreç getirdi. Sorunu yine yanlış tahlil etmişlerdi o tarihte. CHP, Millet İttifakı ve yandaşları Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nu da yanına koyalım sadece HDP’yi kafalamak için Demirtaş’a sahip çıkıyorlar. Onlar da aldatıldıklarını biliyorlar. Öyle olmasaydı İbrahim Kaboğlu başkanlığındaki CHP’nin, İYİ Parti'nin, HDP’nin Saadet Partisi’nin bir araya gelip ortaya koyduğu anayasa ilkeleri dedikleri metne sahip çıkarlardı. Anayasa taslağı olmadığını söyleyerek o metni başkalaştırmaya, başka türlü bir algı yaratmaya çalışıyorlar. O yüzden buradaki tutumları, HDP’lileri kafalamak üzerine. Demirtaş’a da bu bağlamda sahip çıkıyorlar. Diyorlar ya ‘Demirtaş’ın suçu ne?’ diye. Suçu, 53 kişinin PKK’lılar tarafından öldürülmesine yol açmaktır. Anlaşıldı mı? Kobani PKK’nın Öcalan’ın çağrısıyla sokaklara çıkan teröristlerin 53 kişiyi parçalayarak, yakarak öldürülmesidir. PKK’nın yardakçılığını yapmaktır. Bölge insanını dağa çıkmaya teşvik etmektir. Kendisi lüks içinde yaşarken, elalemin çocuğu üzerinden siyaset yaparak kitap yazmaktır. Teröristlerle iş birliği yapmaktır. Bunu HDP kitlesinde sempatisi olduğu için aynı yardakçılığı yapıyor. Bunu Atatürk’ün partisi CHP yapıyor, milletçi olduğunu söyleyen İYİ Parti yapıyor. Kendi içinden Atatürkçüleri ve milliyetçileri operasyonlarla temizleyen bu iki parti, Demirtaş’ı ağzından düşürmüyor. Kendi içinden milliyetçi olanları tasfiye ediyor.“ sözlerini kullandı.

‘MİLLET İTTİFAKI HDP’Yİ KAFALAMAK İÇİN DEMİRTAŞ’A SAHİP ÇIKIYOR!’

YARAR: ZAMANINDA TEPKİ GÖSTEREN CHP’LİLER, BUGÜN NE OLDU DA AÇILIM PEŞİNE DÜŞTÜ?

Mete Yarar, “Türkiye’de 3 maymunu oynayan bir grup var. Bu konu gerçekten öyle mi onların anlattığı gibi mi, yoksa bir grup insan o dönemleri yaşamadı mı? Çünkü öyle bir noktaya geliyor ki Nedim Şener ve ben hamaset yapan insanlar pozisyonuna düşüyoruz. Bu ülkede yaşananlar sanki gerçek değilmiş gibi bir anlatımla suçlanıyoruz. Selahattin Demirtaş ne yapmış olabilir ki? sorusuyla başlayan bir süreç var. Siyasetçilerden değil, CHP’ye gönül vermiş insanlardan bahsediyorum. Bu konu açıldığında megri megri konuşması geçiyor. Megri megri diye kızdığınız yerin farklılığı ne oldu? HDP, PKK ile arasına mesafe mi koydu? ‘PKK terör örgütüdür’ mü dedi? Ne oldu da o zaman megri megri diye kızdığınız AK Parti’nin aynısını bugün yapıyorsunuz? Bunu anlamakta zorlanıyorum. Herkesin bir siyasi görüşü vardır. Bu siyasi görüş içinde partiye oy vermek başka bir şeydir, inançlar ve vatan sevgisi başka bir şeydir. O gün kızılan konularda bugün nasıl esnediniz? Zamanında açılıma en sert tepkiyi veren CHP’liler, bugün ne oldu da açılım peşine düştü?“ dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

‘MİLLET İTTİFAKI HDP’Yİ KAFALAMAK İÇİN DEMİRTAŞ’A SAHİP ÇIKIYOR!’ ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına Selahattin Demirtaş PKK

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.