Millet İttifakı adayını bu kez vatandaşa soracak

Her fırsatta erken seçim çağrısı yapan Millet İttifakı liderleri 2022 yılında anket çalışmalarına ağırlık verecek. İttifak partilerinin oy alamadığı illerde özel çalışma başlatan liderler, anket yaparak Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak kimi göstermesi gerektiğini halka soracak.

CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi bu sene bölgesel anketlerle halkın nabzını tutacak. Öncelik, oy oranının az olduğu ve milletvekili çıkarılamayan illere verilecek. Bu kapsamda Doğu ve Güneydoğu illerinde de özel bir çalışma yapılacak. Anket dışında o illerde görevli genel başkan yardımcıları ve milletvekillerinin hazırladığı raporlar da genel merkezlerde değerlendirilecek.

SONUÇLAR KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER'E SUNULACAK

Cumhurbaşkanı adaylığı için öne çıkacak isimler ankette seçmene sorulacak. Sonuçlar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e sunulacak. Akşener, illerde yapılacak anket sonuçlarına göre karar alınmasından yana.

HALKIN PARLAMENTER SİSTEME BAKIŞ AÇISI DEĞERLENDİRİLECEK

TRT Haber'in haberine göre ilk kez oy kullanacak olanlar ve üniversite öğrencileri gibi toplumun en genç nüfusu için de beklentiler anketi düzenlenecek. Halkın parlamenter sisteme bakış açısı anketlerle değerlendirilecek.

Millet İttifakı adayını bu kez vatandaşa soracak ile ilgili etiketler Millet İttifakı Meral Akşener Kemal Kılıçdaroğlu seçim Anket aday
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.