Millet İttifakı aday arıyor! Temel Karamollaoğlu'nun işaret ettiği sürpriz isim kim?

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümü yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan, ‘Haberin Olsunun yeni bölümünde, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Millet İttifakı'nın aday tartışması ve  CHP-İYİ Parti ittifakında kriz söylentilerini masaya yatırdı.

"MUHALEFET LİDERLERİNİN AÇIKLAMALARINDA İKTİDARI YENEBİLMEK İÇİN ORTAK HAREKET ETME EĞİLİMİ VAR"

Ceyhun Bozkurt, "Herkesin merak ettiği Millet İttifakı dahil olmak üzere muhalefet bloku ne yapacak? Muhalefet bloğunun geniş bir yelpazesi var. Saadet Partisi kendini Millet İttifakı'nın içinde pek görmüyor. Yaklaşımı şu, 'Yerel seçimler çerçevesinde iş birliği yapmıştı, şimdiki seçim başka bir seçim' şeklinde. Millet İttifakı'nın 2018'deki dengesi yok artık. Karamollaoğlu ve Asiltürk'ün farklı görülen çıkışları aslında Saadet Partisi içinde iki eğilimi gösteriyor. Bir taraf iktidar, bir taraf muhalefet bloğuyla teması yoğun tutarak pazarlık marjı öne çıkıyor. Kılıçdaroğlu, Akşener ve diğer liderlerinin genel başkanlarının açıklamalarından iktidarı yenebilmek için ortak hareket etme eğilimi var.

Millet İttifakı aday arıyor! Temel Karamollaoğlu'nun işaret ettiği sürpriz isim kim?

"ŞİMDİYE KADAR İSMİ ÖNE ÇIKMAMIŞ BİRİSİ GÜNDEME GELEBİLİR"

Muharrem İnce başından beri 'Her parti adayını çıkarmalı' diyor. 'Sandığa gitmeyen, çatı aday gibi bir yaklaşımla birçok insan tepki gösterip sandığa gitmeyebilir. Herkes kendi adayının gösterirse sandığa gitme oranını arttırırız. İktidarı yüzde 50'nin artına tutarak seçimleri ikinci tura götürürüz. İlk galibiyeti elde ederiz. Muhalefet ikinci turda en çok oyu alan etrafında birleşir ve seçimi kazanırız' diyordu. Adaylığını da bir anlamda ilan etmiş oldu. Temel Karamollaoğlu'nun kafasında muhtemelen bir ya da birkaç aday var. Bu yüzden masada görüşmeler yapılıyor olabilir. Aklıma ilk aşamada Abdullah Gül geliyor. Gül, Saadet Partisi yönetimine yakınlığı ile de biliniyor. İkinci seçenek ise şimdiye kadar ismi öne çıkmamış birisi gündeme gelebilir.

"TEK ADAY ÇIKARILIRSA CHP'NİN KAFASINDAKİ İSİM KEMAL KILIÇDAROĞLU OLUR"

En başından beri gördüğüm, muhalefetin ortak hareket etmesi söz konusu olursa herkesin ortaklaşacağı aday Kılıçdaroğlu'dur. CHP'de herkese hitab edecek bir isim dışında herhangi bir isim öne çıkarsa mutlaka diğer yapılardan tepki gelir. Kılıçdaroğlu diğer yapılarla ilişkiyi sıcak tutmaya çalıştığını, tabanları tarafından Erdoğan karşıtı taban tarafından beğenildiğini düşünüyorum. Tek aday çıkarılırsa CHP'nin kafasındaki aday Kemal Kılıçdaroğlu'dur. HDP seçmeni Erdoğan veya Akşener arasında kalırsa Akşener'i tercih edebilir. İnce'nin analizinin de olma ihtimali çok yüksek." sözlerini kullandı.

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan ile ‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Millet İttifakı aday arıyor! Temel Karamollaoğlu'nun işaret ettiği sürpriz isim kim? ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt Haberin Olsun Millet İttifakı 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.