Kendi arşivi Canan Kaftancıoğlu'nu yalanladı

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Melih Bulu'nun atanmasının ardından bazı provokatörler, üniversite kampüsünde terör örgütlerinin sloganlarını atmıştı. Bu gelişme üzerine gözaltına alınan zanlılara CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sahip çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaftancıoğlu için 'DHKP-C militanıdır' demiş, İçişleri Bakanı Soylu da 'Örgütlerin soytarısı' ifadelerini kullanmıştı. Kaftancıoğlu ise bu iddiaları yalanlamıştı. Fakat paylaşımları kendisini ele verdi. İşte detaylar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Melih Bulu getirdi. 

Bulu'nun yıllar önce AK Parti'den milletvekili adayı olması nedeniyle bazı kesimler tarafından üniversite kampüsünde eylem düzenlendi. Boğaziçi öğrencilerinin yanında öğrenci kılığındaki bazı provokatörler de yer aldı.

Kampüste halaylar çekerek, terör örgütlerinin sloganlarını atan zanlılar hakkında soruşturma başlatıldı. Belirlenen zanlılardan 17'si gözaltına alınırken bu isimlerden sadece 2'sinin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olduğu belirlendi.

MLKP, DHKP-C gibi örgütlerle bağlantısı olduğu belirlenen zanlılar, terörle mücadele şube müdürlüğüne götürüldü. Bu gelişmeye tepki gösteren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, zanlılara sahip çıktı.

Söz konusu gelişmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaftancıoğlu hakkında, ''Zaten kendisi DHKP-C militanıdır'' ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, CHP İstanbul İl Başkanı'nın, terör örgütlerinin soytarısı olduğunu ifade etti.

Bu gelişmeler ışığında açıklama yapan Kaftancıoğlu, söz konusu iddiaları reddetmişti.

PAYLAŞIMLARI KENDİ SÖYLEMLERİNİ YALANLADI

CHP İstanbul İl Başkanı'nı kendi sosyal medya hesabında geçmişte yaptığı paylaşımlar yalanladı.

Sabah'tan Sema Alim Dalgıç'ın haberine göre; kendisinin terör ve terör örgütleriyle hiçbir zaman işi olmadığını iddia eden Kaftancıoğlu'nun, 2013 yılında DHKP-C'nin merkezlerinden İdil Kültür Merkezi'ne yapılan terör operasyonuna tepki göstermek için olay yerine gittiği ve Twitter adresinden DHKP-C bayraklı bir paylaşımda bulunduğu ortaya çıktı.

DHKP-C YUVASINDAN GÖRÜNTÜ PAYLAŞTI

Kaftancıoğlu paylaşımında, "İdil Kültür Merkezi'nin önü, 'Katil polis mahalleden defol' sloganları ile inliyor" ifadelerini kullanarak, teröristlere operasyon yapan polisleri 'katil' olarak nitelendirdi. Paylaşımda yer alan fotoğrafta terör örgütü DHKP-C'nin bayrağı da yer alıyor.

İşte Kaftancıoğlu'nun hesabındaki o paylaşım;

Kendi arşivi Canan Kaftancıoğlu'nu yalanladı

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.