Mikdat Kadıoğlu'ndan 'kuraklık' haberlerine isyan

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, mayıs ayının kurak geçtiğine ilişkin haberin medyada abartılı bir şekilde yer almasına tepki gösterdi. Akdeniz ikliminde bu durumun olağan olduğuna dikkat çeken Kadıoğlu, "Sürekli korku pompalamak nedir ya! Len bırakın bu işleri..." dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yağış ve sıcaklık analizi raporları dün medyada geniş yer buldu. Rapora göre; 2021 yılının mayıs ayı, son 50 yılın en sıcak geçen ayı oldu. Yağışlar da normaline göre yüzde 56, geçen yılın mayıs ayı yağışlarına göre yüzde 66 azaldı.

Meteoroloji'nin hazırladığı haritada Türkiye'nin büyük bir bölümü 'olağanüstü kurak', 'çok şiddetli kurak', 'şiddetli kurak' olarak gösterildi.

 Bu rapor, kimi gazete ve internet sitelerinde abartılı başlıklarla servis edildi. İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu da bu duruma tepki gösterdi. 

"SÜREKLİ KORKU POMPALAMAK NEDİR YA!"

"Allahım bu ne ya!" diyerek çıkan bir habere isyan eden Kadıoğlu, Akdeniz iklimi olan yerlerde yağışın büyük kısmı kışın yağdığına, mayıs ve haziran ayının zaten kurak olduğuna dikkat çekti.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımında kurak ayın kurak olmasının fazla bir anlamı olmadığını kaydeden Kadıoğlu, "Sürekli korku pompalamak nedir ya! Len bırakın bu işleri..." ifadesini kullandı.

Mikdat Kadıoğlu'ndan 'kuraklık' haberlerine isyan ile ilgili etiketler Akdeniz Bölgesi Meteoroloji Genel Müdürlüğü Mikdat Kadıoğlu Yağış kuraklık
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.