Miha Zajc: Pereira'nın sisteminde kendimi daha iyi hissediyorum

Miha Zajc: "Geçmişle alakalı konuşmak istemiyorum, o dönemler benim açımdan zorlu periyottu. Süre alamadığım dönemler olmuştu. Futbolda böyle dönemler oluyor. Her zaman en iyisini göstermek ve formayı hak etmek gerekiyor. İtalya'da aldığım dakikalarla tecrübe elde etme fırsatım oldu."

2018-19 sezonunun devre arası transfer edilen ancak son 2 sezondur kiralık gönderilen Miha Zajc yeni sezon öncesi teknik direktör Vitor Pereira'nın gözdelerinden oldu. 27 yaşındaki orta saha oyuncusu, "Geçmişle alakalı konuşmak istemiyorum, o dönemler benim açımdan zorlu periyottu. Süre alamadığım dönemler olmuştu. Futbolda böyle dönemler oluyor. Her zaman en iyisini göstermek ve formayı hak etmek gerekiyor. İtalya'da aldığım dakikalarla tecrübe elde etme fırsatım oldu" dedi.

Sloven futbolcu, Sarı-lacivertliler'in Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen idmanı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kendini çok formda hissettiğini belirten Zajc, şunları söyledi:

PEREİRA'NIN SİSTEMİNDE ROLÜ VAR

"Yeni teknik direktör ve sistemle çalışıyoruz. Merkezde oynadığımda kendimi daha iyi hissediyorum. Mutluyum, bunlar beni gelecek için pozitif anlamda etkiliyor. Çalışmaya devam ediyorum. Gerçekten çok çalışıyorum ve şu anda kendimi iyi hissediyorum. Takıma gol ve asist anlamında katkı sağlamak adına formda olduğumu düşünüyorum. Bu sistemde kendimi daha iyi hissettiğimi söyleyebilirim. Merkezde daha çok topla buluşuyorum. Daha iyi görünmemdeki sebep bu olabilir."

"Lig için iyi duygulara sahibim. Geçen sezon benim açımdan önemliydi. İyi geçti ve çok maça çıktım. Bu da haliyle bana fazlasıyla öz güven verdi. Geçmişle alakalı konuşmak istemiyorum, o dönemler benim açımdan zorlu periyottu. Süre alamadığım dönemler olmuştu. Futbolda böyle dönemler oluyor. Her zaman en iyisini göstermek ve formayı hak etmek gerekiyor. İtalya'da aldığım dakikalarla tecrübe elde etme fırsatım oldu."

"FENERBAHÇE'DE BAŞARILI OLMAK İSTİYORUM"

"Burada olmaktan mutluyum, futbolda her ihtimal söz konusudur. Ben şu anda F.Bahçe'ye odaklanmış durumdayım, şu an başka bir şey düşünmek istemiyorum. Burada başarılı olmak istiyorum, odak noktam burası."

"Kendimizi geliştireceğimiz noktalar var. Şu an iyi gittiğimizi düşünüyorum. Sezon öncesi idmanlardan dolayı yorgunluk olması normal. Bunlar hata yapmaya sebep olabiliyor. İyi bir takımız, hatalarımızı törpüleyerek yolumuza devam edeceğiz."

"Mesut Özil ve Pelkas gibi futbolcularla oynuyor olmak benim açımdan mutluluk verici. Onlarla oynamak kolay çünkü onlar nasıl oynanması gerektiğini biliyor. Birbirimizi iyi anladığımızı düşünüyorum. Kaliteli bir kadroya sahibiz. Bu durumun takım için iyi olduğunu düşünüyorum. Fazla iyi oyuncu olması demek rekabeti artırır, bu da takım açısından iyi bir durum."

Miha Zajc: Pereira'nın sisteminde kendimi daha iyi hissediyorum

Geçen sezon Serie A'da Genoa formasıyla 33 maça çıkan Zajc'ın İtalyan ekibindeki 3-5-2 dizilişiyle oynamış olması ve taktik bilgisi Portekizli çalıştırıcıyı etkiledi. Zajc bu yüzden Vitor Pereira'nın sistemine cuk oturdu.

Portekizli teknik adamın göreve gelmesindan önce ismi gönderilecek listesinde yer alan Miha Zajc, hazırlık kampında 3-4-3 ve 3-4-2-1 sistemlerinde takımın vazgeçilmezlerinden biri haline geldi. Sloven futbolcunun 2023'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

 

Miha Zajc: Pereira'nın sisteminde kendimi daha iyi hissediyorum ile ilgili etiketler Fenerbahçe Miha Zajc Vitor Pereira
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.