Migros, çöpe atılan çürük sebzeleri alan işçisini kovdu! Savunma mektubu kahretti: Hırsız değil, yoksulum...

Esenyurt'taki deposunda yüzde 8'lik zammı protesto eden çalışanlarını işten atan Migros şimdi de Merter şubesinde yaptığı vicdansızlık ile gündeme geldi. Merter'de bulunan Migros şubelerinden birinde çöpe atılmak üzere ayrılan çürük sebzelerden alan çalışın işine son verildi. Olay sonrası kovulan işçi "Hırsız değilim. Çok yoksul bir işçiyim." cümlelerinin yer aldığı bir mektup yazdı.

Migros’un Esenyurt’taki deposunda, yüzde 8'lik ücret artışına karşı eylem yapan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) üyesi 250 çalışan işten kovulmuştu. 

Migros Depo işçilerinin eylemi Esenyurt Depo önünde sürerken Migros’un yeni skandalı Merter’deki bir şubesinde yaşandı. 

ÇÖPE ATILAN ÇÜRÜK SEBZELERDEN ALINCA KOVULDU

Şubede çalışan bir işçi, çöpe atılmak üzere ayrılan çürük sebzelerden alınca işveren tarafından hırsızlık suçlamasıyla savunması alınarak işten kovuldu. DİSK Tekstil’in Merter Şubesi’nden savunma konusunda destek alan işçinin yazdığı savunma ise sosyal medyada gündem oldu.

 

DİSK ŞUBE BAŞKANI: MİGROS'UN İŞÇİ DÜŞMANLIĞININ BİR BAŞKA BOYUTU

Halk TV’nin haberinde konuşan DİSK Tekstil Merter Şube Başkanı Asalettin Aslanoğlu, işçinin kendilerine başvurduğunu ifade ederek Migros’un işçi düşmanlığının bir başka boyutunun gözler önüne serildiğini ifade etti.

"ÇÖPE ATILAN ÇÜRÜK PATATESİ ALDIĞIM İÇİN HIRSIZLIKLA SUÇLANIYORUM"

Aslanoğlu, “'4 yıldır temizlik işçisi olarak çalışıyorum, asgari ücretle geçinmek mümkün olmadığı için çöpe atılan çürük sebzelerden evine götürüyorum. Ben çöpe atılmış, böylece hiç kimsenin mülkiyetinde olmayan çürük patatesi, soğan gibi malzemeleri aldığım için hırsızlıkla suçlanıyorum.' diyen işçi bize bunun hırsızlık olmadığını söyledi. İşçinin savunmasının son cümlesi ise 'Hırsız değilim. Çok yoksul bir işçiyim' oldu." dedi. 

"HIRSIZ DEĞİLİM ÇOK YOKSUL BİR İŞÇİYİM"

Eski CHP'li milletvekili Barış Yarkadaş da sosyal medya hesabından işçinin o mektubunu paylaştı. 

İşte kovulan Migros çalışanının yürek burkan mektubu...

Migros, çöpe atılan çürük sebzeleri alan işçisini kovdu! Savunma mektubu kahretti: Hırsız değil, yoksulum...

Migros, çöpe atılan çürük sebzeleri alan işçisini kovdu! Savunma mektubu kahretti: Hırsız değil, yoksulum... ile ilgili etiketler Migros İşçi sebze çürük çalışan merter
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.