Midye haram mı? Midye yemek caiz mi? Cübbeli Ahmet Hoca Açıkladı!

Midye Haram Mı sorusunun yanıtı merak ediliyor. Gündelik hayatta en sık karşılaştığımız sorulardan biri olan Midye yemek haram mı, helal mi sorusuna Cübbeli Ahmet yanıt verdi. Mezheplere ve farklı yorumlara açık olan Midye yemek caiz mi sorusuna Cübbeli Ahmet olarak kamuoyunda tanınan Ahmet Mahmut Ünlü yanıt verdi. İşte detaylar...

Midye Haram mı, Helal mi sorusunun yanıtını vatandaşlar internette arştırmaya devam ediyor. Cübbeli Ahmet Hoca da Midye yemenin caiz olup olmadığı hakkında konuştu. İşte detaylar..

MİDYE YEMEK HARAM MI, HELAL Mİ?

Bu konuda, Hanifi mezhebi; midyeyi haram olarak kabul etmektedir. Çünkü midye, balık suretinde değildir ve de o sınıfına girmez. Dolayısıyla balık suretinde olmayan bir deniz hayvanının etini yemek, caiz olmamaktadır. Suda yaşayan ve suda barınan hayvanlardan, her tür balığın eti ise yenilebilir.

Kimi din alimleri; denizden çıkan ve denizden çıktıktan sonra ölen her çeşit mahlukatı, balık türüne benzetirler. Bazıları ise, kabuklu olanları; balıktan saymazlar. Buna, midye de dahildir. Midyeyi, balıktan saymayanlardan birisi de; Hanefilerdir.

Midye, kalamar yemek haram mıdır? Nihat Hatipoğlu açıkladı ...

Hanefi mezhebi, balığın yenmesi helaldir diyor. Fakat midye, ıstakoz, yengeç vb. gibi hayvanları ise; caiz görmemektedir. İmam-ı Şafii ise; denizden çıkan bütün mahlukatı, eğer ki sağlığımıza aykırı değilse ve de haram bir görüntü içinde değilse; yenilmesi caizdir diyor.

Kabukluları mekruh olarak gören vardır, haram olarak gören vardır; fakat balık türünden olan hepsi helaldir. Bunların haram olması ise, Kur'an'da açıkça ilan edilmiş bulunan domuzun haram olması gibi değildir. Domuz eti yemek, haramdır diye; açıkça yazılmıştır. Midye vb. gibi kabuklular ile ilgili ise, bu konu hassas bir konudur. Bundan dolayı; alimlerin bir kısmı caizdir demiş, bir kısmı ise caiz değildir demiştir.

CÜBBELİ AHMET HOCA'NIN MİDYE HARAM MI SORUSUNA VERDİĞİ YANIT İÇİN TIKLAYINIZ

 

Midye haram mı? Midye yemek caiz mi? Cübbeli Ahmet Hoca Açıkladı! ile ilgili etiketler Cübbeli Ahmet midye haram mı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.