"Mideyi boş bırakın" tavsiyesi... AK Partili Hüsnüye Erdoğan'ın sözleri güne damga vurdu!

AK Parti'li Dr. Hüsnüye Erdoğan, son ekonomik gelişmelerle ilgili açıklamaları nedeniyle bir anda günün en çok konuşulan ismi oldu.. Hüsnüye Erdoğan'ın, KYK yurtlarında yemek porsiyonlarının küçüldüğü iddiasına verdiği, “Peygamber efendimiz de mideyi boş bırakın der” cevabı tartışma yarattı...

AK Parti Konya Milletvekili Dr. Hüsnüye Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programında ekonomi ve hayat pahalılığı konusunda yaptığı açıklamalar bir anda gündem oldu.

Kanal 42 TV'de yayınlanan Sümen Altı programına konuk olan Dr. Hüsnüye Erdoğan, gazeteciler Mücahit Enes Turbil ve Emre Özgül'ün sorularını yanıtladı.

"ZAMLAR MİNİ MİNİ GELMİŞTİR"

Erdoğan, doğal gaza büyütüldüğü kadar zam yapılmadığını savunarak şu ifadeleri kullandı;

"Geçen yıl doğal gazın birim fiyatı 1.99'du, şu anda 2.33. Doğa lgaza zam gelmiştir ama mini mini gelmiştir. Avrupa'ya bakıyorsunuz, İngiltere'ye vesaire… Hollanda, İsveç'te 3 kat artmış fiyatı. Elektrik ile ilgili de fiyatlar en az Türkiye'de. Avrupa ülkelerinde fiyatlar iki katı. Doğal gaz ve elektrik zammını muhalefetin şişirdiğini düşünüyorum. Zam yapılmıyor değil, yapılmak zorunda. Girdi neyse, bir miktar yansıması olacak"

"PEYGAMBER EFENDİMİZ 'MİDEYİ BOŞ BIRAKIN' DER" 

Programda, Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde ikamet eden öğrencilere verilen yemekler konusundaki tartışmalar da gündeme getirildi.

Hüsniye Erdoğan, KYK yurtlarında yemek porsiyonlarının küçüldüğü iddiasına yönelik soruya, “Peygamber efendimiz de mideyi boş bırakın der” cevabını verdi. 

Erdoğan konuyla ilgili “Öğrencilerimiz anne ve babalarından ayrı olunca duygusal takıldıklarını düşünüyorum. Gençler bizim geleceğimiz. Porsiyonların küçültülmesinde ise peygamber efendimiz ‘midenin 3’te 1’ine sıvı, 3’te 1’ine yiyecek, 3’te 1’ini ise boş bırakın’ diyor. Biz sofraya oturunca sıcağı soğuğu, çorbası yemeği, salatasını yiyoruz. Ben KYK yurdunda nasıl yemek verildiğini de biliyorum. İsraf edilmemesi için porsiyonlar küçültülmüş olabilir, bundan emin değilim. Doymuyorlarsa tekrar yemek isteyebilirler. Ben de yatılı da kaldım bunu biliyorum” açıklamasında bulundu.

"Mideyi boş bırakın" tavsiyesi... AK Partili Hüsnüye Erdoğan'ın sözleri güne damga vurdu! ile ilgili etiketler zam AK Parti hüsniye erdoğan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.