Mide kazıntısı neden olur? Çabucak acıkmanızın bir sebebi var!

Mide kazıntısı neden olur? Mide problemi yaşayanların sık sık sağlık sorunları yaşadığı biliniyor. Hayatında stres ve sıkıntı olan, doğru beslenmeyenler mide sorunu yaşayabiliyor. Peki çabuk acıkıyorsanız sebebi ne olabilir? Mide kazınmasının nedenleri nelerdir?

Mide kazıntısı yaşayanlar, sağlık sorunları ile ilgili araştırmalara devam ediyor. Stres, yoğun tempo, doğru beslenmeme gibi nedenlerle mide sorunu yaşayanların bir diğer problemi de çabuk acıkmaları. Peki mide kazıntısı nasıl geçer?

MİDE KAZINTISININ NEDENLERİ

Yeterince sıvı almamak: Günlük alınması gereken bir sıvı miktarı vardır. En sağlıklı sıvı sudur. Bunun yanında taze sıkılmış meyve suları, soda ya da bitki çayları olabilir. Ama bunlar tatlandırıcılı olmamalıdır. Yoksa faydalı olmaz. Bitki çaylarına bal, sodanın sade olanı tercih edilmelidir. Ama asıl önemlisi günde ortalama 2 litre su tüketilmelidir.

Tiroitlerin az çalışması: Tiroit bezleri boynun iki yanında bulunur. Tiroitlerin bir çalışma düzeni vardır. Eğer gerektiğinden az ya da çok çalışıyorsa vücut bundan etkilenir. Tiroitler çok çalıştığında kişi kilo alamaz, tiroitler az çalıştığında kişi kilo veremez. 

Mide Kazınmasının Acıkmakla İlgisi Var mı?

Safranın az olması: Hangi besinden ne kadar tüketildiği önemli bir unsurdur. Eğer hep aynı gıdalar tüketiliyorsa bu tek yönlü bir beslenme olur. Genellikle sıkı diyet yapanlarda bu durum gözlenebilir. Çünkü diyet yapanlar belli besinleri hayatlarından çıkarır bazen de birkaç besin maddesi tüketerek zayıflamaya çalışırlar.

4- Kullanılan ilaçlar: Hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların herkes üzerinde etkisi farklıdır. Çünkü her bünye birbirinden farklıdır. Bu yüzden ilaçların yan etkileri de ortaya çıkar. Kimi ilaçların yan etkileri içinde mide kazınması vardır. Normalde mide kazınması sorunu yaşamayan bir kişi ilacı kullandıktan sonra midede kazınma hissi yaşıyorsa bu kullandığı ilacın yan etkisidir.

5- Stres: Mide stresten en çok etkilenen organlardandır. Birçok insanın stresli zamanlarında kendilerini sürekli yemeye vermeleri de bununla ilişkili olabilir. Bunun için stresli zamanlarda kişi kendini kontrol altına almalıdır.

 

Mide kazıntısı neden olur? Çabucak acıkmanızın bir sebebi var! ile ilgili etiketler Yerli otomobil mide kazıntısı neden olur mide kazıntısı nasıl geçer
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.