Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasına Sony’den ilk tepki geldi

Microsoft’un Activision Blizzard’I satın aldığını açıklaması sonrası ABD’li dev şirketin oyunlarının Play Staiton’da yer alıp almayacağı merak konusu oldu. Sony ise herkesi şaşkına çeviren anlaşma sonrası ilk açıklamasını yaptı. Sony sözcüsü “Micorosft’un mevcut anlaşmalara uymasını ve Activision oyunlarını çoklu platformlarda yayınlamaya devam etmesini umuyoruz” dedi.

Microsoft’un Acitivision Blizzard’I satın alması sonrası Sony’den ilk açıklama geldi. Call of Duty’nin en çok oynandığı platformun Play Staiton olması nedeniyle Sony’nin anlaşmaya tepkisi merak konusu olmuştu.

Sony sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Micorosft’un mevcut anlaşmalara uymasını ve Activision oyunlarını çoklu platformlarda yayınlamaya devam etmesini umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Dev satın almanın 2023 mali yılı içinde sona sermesi beklenirken Activision tarafından gelen bir sızıntı ise Call of Duty, Overwatch, Diablo ve World of Warcraft gibi dev oyunların farklı platformlarda yayınlanıp yayınlanmayacağı sorusuna ışık tutabilir. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na gönderilen bir bilgi notunda  mevcut taahhütlerin yerine getirileceği belirtildi. Söz konusu metinde “Microsoft’un Minecraft’ı satın alması gibi bugün mevcut olduğu platformlardan herhangi bir içeriği kaldırmak gibi bir niyetimiz yok” ifadeleri yer aldı.

DEATHLOOP PLAY STATİTON’DA YER ALMIŞTI

Microsoft’un Bethesta’yı satın alması sonrası mevcut anlaşmalar gereği satın alma süreci öncesinde yapılan anlaşmalara uyularak Deathloop çoklu platformlarda yer alarak Game Pass kütüphanesinde yer almamıştı. Ancak önümüzdeki dönemde çıkacak Starfield ve Elder Scrolls 6 ise çıktığı gün Game Pass’teki yerini alacak. Geçmiş dönemde yaşanan bu gelişmeler Microsoft’un önümüzdeki dönemde yapacağı hamlelere ışık tutabilir.

 

 

 

 

Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasına Sony’den ilk tepki geldi ile ilgili etiketler Activision Blizzard Sony Microsoft call of duty
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.