Microsoft'tan oyun severleri ilgilendiren gelişme: XBOX uygulaması için yeni eklenti yapıyorlar

Microsoft'un oyun severlerin son dönemde oldukça sık kullandığı XBOX uygulamasına kullanıcılara büyük kolaylık sağlayan bir eklenti üzerinde çalıştığı öğrenildi. Söz konusu eklenti ile bilgisayar sahiplerinin bir oyunun sistemlerinde çalışıp çalışamayacağını anlamalarını sağlamaları amaçlanıyor.

Microsoft'un bilgisayarlarda kullanılan XBOX uygulaması için yeni bir eklenti üzerinde çalıştığı haberleri basına sızdı. Söz konusu haberlere göre, XBOX uygulamasındaki oyunların bilgisayarlarda ne kadar iyi performansla çalışacağını gösterecek bir eklenti olacak. Microsoft konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Oyun basınında çıkan haberlere göre, sistem gereksinimleri her zaman Xbox uygulamasında listelenmiş olsa da, bu basit etiket, bilgisayar sahiplerinin bir oyunun sistemlerinde çalışıp çalışamayacağını anlamalarını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Microsoft'un bu etiketi oluşturmak için çeşitli bilgisayar oyunlarına karşı bir performans denetimi yaptığı öğrenildi.

Microsoft'tan oyun severleri ilgilendiren gelişme: XBOX uygulaması için yeni eklenti yapıyorlar

Henüz etiketi olmayan ve yalnızca "performans kontrolü henüz mevcut değil" ifadesini gösteren çok sayıda oyun var, bu da Xbox uygulamasının yalnızca PC sistem gereksinimlerinizi kontrol etmediğini gösteriyor. Öte yandan Microsoft, PC oyunlarının ne kadar iyi çalıştığına dair kendi veritabanını oluşturuyor.

Microsoft'tan oyun severleri ilgilendiren gelişme: XBOX uygulaması için yeni eklenti yapıyorlar ile ilgili etiketler bilgisayar Microsoft xbox uygulama eklenti oyun
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.