Microsoft Activision Blizzard‘ı satın aldı! Call Of Duty ve Diablo Game Pass'e gelecek mi?

Oyun dünyasında son yıllarda yaptığı satın almalar ve Game Pass hamlesi ile adından sıkça söz ettiren Microsoft dikkat çeken bir anlaşmaya imza attı. Dev şirket, son yıllarda taciz skandalı ile gündemde olan Activision Blizzard‘ı 68,7 milyar dolara satın aldığını açıkladı. Öte yandan Microsoft Gaming CEO'su Phil Spancer, satın alma sonrası ABD'li dev şirketin oyunlarının Game Pass'e geleceğini duyurdu.

Microsoft, resmi sitesinde açıkladığı haber ile dev oyun firması Activision Blizzard‘ı satın aldığını açıkladı.

Microsoft’un yaptığı açıklamaya göre Activison Blizzard’ın yeni CEO’su Phil Spencer olacak. Microsoft halkla ilişkiler yönetimi, anlaşmanın 68,7 milyar dolar büyüklüğünde olduğunu duyurdu.

İşte Microsoft’tan yapılan açıklama:

"Microsoft, her cihazda herkese oyun sevincini ve topluluğunu getirmek için Activision Blizzard’ı satın alıyor

Bugün aktif olarak oyun oynayan üç milyar insan ve interaktif eğlencenin zevkleriyle dolu yeni nesil tarafından desteklenen oyun, artık en büyük ve en hızlı büyüyen eğlence biçimidir. Bugün Microsoft Corp., oyun geliştirme ve etkileşimli eğlence içeriği yayıncısı alanında lider olan Activision Blizzard Inc.’i satın almayı planladığını duyurdu. Bu satın alma, Microsoft’un mobil, bilgisayar, konsol ve bulut genelindeki oyun işindeki büyümeyi hızlandıracak ve meta veri deposu için yapı taşları sağlayacaktır."

Microsoft Activision Blizzard‘ı satın aldı! Call Of Duty ve Diablo Game Pass'e gelecek mi?

İşlem sona erdiğinde Microsoft, Tencent ve Sony’nin ardından gelir bakımından dünyanın üçüncü büyük oyun şirketi olacak. Planlanan satın alma, Major League Gaming aracılığıyla küresel eSpor etkinliklerine ek olarak Activision, Blizzard ve King stüdyolarından “Warcraft”, “Diablo”, “Overwatch”, “Call of Duty” ve “Candy Crush” gibi ikonik serileri içeriyor. Şirketin dünya çapında yaklaşık 10.000 çalışanı olan stüdyoları var.

Microsoft Başkanı ve CEO’su Satya Nadella, “Oyun, günümüzde tüm platformlarda eğlencede en dinamik ve heyecan verici kategoridir ve metaverse platformlarının geliştirilmesinde önemli bir rol oynayacaktır” dedi. “Oyuncuları ve yaratıcıları ilk sıraya koyan ve oyunu güvenli, kapsayıcı ve herkes için erişilebilir kılan yeni bir oyun çağını başlatmak için birinci sınıf içeriğe, topluluğa ve buluta derinden yatırım yapıyoruz.”

CALL OF DUTY, DİABLO VE OVERWATCH GAME PASS'E DAHİL OLACAK MI?

Microsoft'un yaptığı dev hamle sonrası Game Pass'in durumu merak konusu oldu. Dev şirketin porföyünde olan Call of Duty, Diablo ve Overwatch gibi büyük markaların Game Pass'e dahil olup olmayacağı yönünde ilk açıklama geldi. Microsoft Gaming CEO'su Phil Spancer, Activison Blizzard’ın bir çok oyununun Game Pass'e geleceğinin müjdesini verdi. Spancer, yaptığı açıklamada Game Pass'in toplam abone sayısının 25 milyonu geçtiğini belirterek, servis kataloğuna daha fazla oyunun ekleneceğinin altını çizdi.

YLLARDIR TACİZ SKANDALIYLA GÜNDEMDEYDİ

Microsoft'un satın aldığı ABD'li dev oyun şirketi Activision Blizzard son dönemde çıkardığı oyunlardan çok taciz skandalıyla gündemdeydi. Yaklaşık 2 yıl önce bir çok çalışanın cinsel taciz ve mobbinge maruz kaldığının ortaya çıkması sonrası Kaliforniya'da dava açılmıştı. Dava süreci devam ederken Microsoft'un konuya yaklaşımı da merakla bekleniyor.

Microsoft Activision Blizzard‘ı satın aldı! Call Of Duty ve Diablo Game Pass'e gelecek mi? ile ilgili etiketler Microsoft Activision Blizzard satın alma anlaşma game pass
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.