Michy Batshuayi, Beşittaş'tan 3 milyon 165 bin Euro alacak

Yeni sezona da şampiyonluk parolasıyla başlayan Beşiktaş, uzun süren arayış sonrası forvet transferi için Michy Batshuayi'de karar kılmıştı. İngiliz devi Chelsea'den kadroya katılan oyuncu ile ilgili resmi açıklama yapıldı. 150 bin Euro karşılığında kiralanan oyuncu, 1 yıl için 3 milyon 165 bin Euro alacak.

Geçtiğimiz sezon Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda zafere ulaşan Beşiktaş, yeni sezona da Çaykur Rizespor karşısında aldığı 3-0'lık galibiyetle başladı.

Transferde dönemi boyunca birçok isimle ilgilenen Siyah-Beyazlılar, Ghezaal ve Rosier'i kadroda tutmayı başarırken, Kenan Karaman, Salih Uçan ve Mert Günok'u da kadroya dahil etmişti.

Uzun süredir santrafor arayışlarına devam eden Beşiktaş, Michy Batshuayi transferinde de sona geldi. Chelsea'da forma giyen Belçikalı İstanbul'a geldi.

Londra'dan kalkan özel uçak, gece 01.00 sıralarında Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'ne iniş yaptı. Belçikalı golcüyü, havalimanında çok sayıda taraftarlar tezahüratlarla karşıladı. 27 yaşındaki golcü oyuncu daha sonra alandan ayrılarak, konaklayacağı otele doğru hareket etti.

Michy Batshuayi, Beşittaş'tan 3 milyon 165 bin Euro alacak

Kiralık olarak kadroya katılan 27 yaşındaki golcü, Beşiktaş ile 1 yıllık sözleşmeye imza atacak.

Geçtiğimiz sezon İngiltere Premier Lig ekiplerinde Crystal Palace'ta kiralık olarak forma giyen Batshuayi, 20 karşılaşmada forma giyerken 2 gol ve 2 asiste imza atmıştı.

Michy Batshuayi, Beşittaş'tan 3 milyon 165 bin Euro alacak - Resim : 2

CHELSEA'YE 5 GOLLE VEDA ETTİ

Batshuayi, Chelsea'nin dün Weymouth ile karşı karşıya geldiği ve 13-0 kazandığı hazırlık maçında forma giymiş ve 5 gole imza atmıştı.

RESMİ AÇIKLAMA

Beşiktaş tarafından yapılan açıklamada "Profesyonel Futbolcu Michy Batshuayi-Atunga'nın transferi konusunda kendisi ve kulübü Chelsea ile görüşmelere başlanmıştır." denildi.

MALİYETİ AÇIKLANDI

Beşiktaş, Michy Batshuayi'nin 1 sezonluğuna kiralandığını açıkladı. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda da yayımlanan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Profesyonel futbolcu Michy Batshuayi-Atunga'nın geçici transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. Chelsea Kulübüne 2021-2022 sezonu için net 150 bin avro kiralama bedeli ödenecektir. Oyuncuya 2021-2022 sezonu için net 3 milyon 165 bin avro garanti ücret şirketimiz tarafından ödenecektir."

 

 

 

Michy Batshuayi, Beşittaş'tan 3 milyon 165 bin Euro alacak ile ilgili etiketler Beşiktaş Chelsea Belçika Michy Basthuayi
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.