Michael Moore’un belgeseline büyük tepki! "İnsanları yanlış bilgilendiriyor"

Geçtiğimiz günlerde Michael Moore tarafından YouTube'a ücretsiz yüklenen Planet of the Humans belgeseli çevrecilerin tepkisini çekti. İnsanları yanlış bilgilendirdiği iddia edilen belgeselin kaldırılması için kampanya başlatıldı.

Çevreci Jeff Gibbs’in yazıp yönettiği, Michael Moore’un yapımcı olarak hem yapım hem de dağıtım sürecinde büyük rol üstlendiği Planet of the Humans, -yapımcılarının iddiasına göre- çevreci hareketlerin yollarını kaybetmelerine ve finans odaklarına kanıp güneş ve rüzgar enerjisine ağırlık vererek iklim değişikliğine karşı verilen savaşının kaybedilmesine neden olmalarına ışık tutuyor.

Teknoloji odaklı çözümlerle bu sorunun üstünü kapatmak yerine insanların tüketim alışkanlıklarının insanlığı nasıl yok oluşa doğru sürüklediğinin altının neden çizilmediğini soruyor.

PLANET OF THE HUMANS’IN İNSANLARI YANLIŞ BİLGİLENDİRDİĞİ İDDİA EDİLİYOR

Bu açıklamadan da anlaşılacağı üzere tartışmalara gebe olan belgesel, geçtiğimiz günlerde Michael Moore tarafından YouTube’a yüklendi ve belgeselin bir ay boyunca ücretsiz izlenebileceği açıklandı. Dünya prömiyerini ağustos ayında Traverse City Film Festivali’nde yapan belgesel, böylece uluslararası prömiyerini YouTube’da yapmış oldu.

Michael Moore’un belgeseline büyük tepki! "İnsanları yanlış bilgilendiriyor"

Belgesel YouTube’da üç milyon izlenmeye yaklaşırken, bu durum tepkileri beraberinde getirdi. Oscar adayı GasLand belgeselinin yönetmeni olarak tanınan Josh Fox, insanları yanlış bilgilendirdiğini iddia ettiği belgeselin YouTube’dan kaldırılması için Twitter’da bir kampanya başlattı. Bu kampanyaya destek veren Michael E. Mann gibi çevreci bilim insanları Moore’un bu belgeselle Trump hükûmetinin iklim değişikliğini inkâr eden politikalarına destek verdiğini iddia etti.

Fox tarafından başlatılan ve çevreci gruplar tarafından desteklenen bu kampanya çok sayıda kişiden destek görürken, Fox, geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımla filmin dağıtımcısının Planet of the Humans’ı YouTube’dan kaldırmayı kabul ettiğini açıkladı. Ne var ki aradan üç gün geçmesine rağmen film hâlâ YouTube’dan izlenebiliyor. Önümüzdeki günlerde bu yönde bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı şimdilik belirsizliğini koruyor.

Michael Moore’un belgeseline büyük tepki! "İnsanları yanlış bilgilendiriyor" ile ilgili etiketler YouTube Michael moore belgesel çevreci FOX
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.