Michael Fray kimdir? Ne iş yapıyor? Kaç yaşında? Hangi takıma transfer oldu?

Slimani'yi kiralayan Fenerbahçe transferi henüz kapatmadı. Sarı lacivertliler son olarak bir futbolcuyu daha İstanbul'a getirmeye hazırlanıyor. Michael Fray kimdir? Ne iş yapıyor? Kaç yaşında? Hangi takıma transfer oldu? Detaylar haberimizde...

Transferine izin vermeyen Zurich'e rest çekip antrenmanlara çıkmak istemeyince süresiz kadro dışı bırakılan Michael Frey, Fenerbahçe'nin yeni gözdesi oldu. Michael Fray kimdir? Ne iş yapıyor? Kaç yaşında? Hangi takıma transfer oldu? Futbolcuyla ilgili bilgiler ve transferdeki son durum bilgileri haberimizde yer alıyor.

Michael Fray kimdir? Ne iş yapıyor? Kaç yaşında? Hangi takıma transfer oldu?


Son olarak Slimani'yi Leicester City'den kiralayan Fenerbahçe, bir golcü transferinde daha mutlu sona ulaşıyor. Habertürk'ün haberine göre İsviçre ekiplerinden FC Zurich'in 24 yaşındaki golcüsü Michael Frey, yarın İstanbul'a geliyor.

Michael Frey, transferine izin vermeyen Zurich'e rest çekip antrenmanlara çıkmak istemeyince süresiz kadro dışı bırakılmıştı.

Cocu'nun çok istediği İsviçreli oyuncu için kulübü geçtiğimiz günlerde, "Fenerbahçe ile Frey konusunda görüşmeler yapıldı. Ancak Fenerbahçe belirlediğimiz süre içinde bize kararını bildirmedi. Transfer dönemi kısa süre içinde biteceğinden bizim görüşmelere devam etmemiz mümkün görünmüyor" açıklaması yapmıştı.

Frey, geçtiğimiz sezon Zurich formasıyla 36 maçta 16 gol atarken 6 da asist yaptı.

Michael Fray kimdir? Ne iş yapıyor? Kaç yaşında? Hangi takıma transfer oldu? - Resim : 2

MICHAEL FREY
Michael Frey 19 Temmuz 1994 doğumlu, FC Zürich takımında forvet pozisyonunda görev yapan İsviçreli futbolcudur.

Profesyonel kariyerine 2012 yılında Young Boys kulübünde başladı. Daha sonra sırasıyla Lille, Luzern, Young Boys ve FC Zürich kulüplerinde oynadı.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
Fenerbahçe Futbol Takımı, ya da yaygın kullanılan adıyla Fenerbahçe, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Süper Lig'de mücadele eden profesyonel futbol takımıdır.Kulüpteki futbol hariç diğer şubeler basketbol, voleybol, atletizm, boks, kürek, yelken, yüzme, e-Spor ve masa tenisi'dir. Takım, iç saha maçlarını İstanbul Kadıköy'de bulunan 50.509 kişilik Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda yapmaktadır. 1907 yılında bir futbol kulübü olarak kurulan Fenerbahçe, Türkiye futbol tarihinin en başarılı ve en çok taraftarı olan spor kulüplerinden birisidir. Takımın şu anki başkanı Ali Koç, teknik direktörü ise Aykut Kocaman'dır.

Fenerbahçe'nin toplam 28 Türkiye şampiyonluğu bulunmaktadır. Süper Lig'de 19 kez, Millî Küme'de 6, Türkiye Futbol Şampiyonası'nda ise 3 kez birinci olarak Türk futbol tarihinde en çok millî şampiyonluk yaşamış takımdır. Ayrıca 6 Türkiye Kupası ve 9 Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu da bulunmaktadır. 2012-13 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale çıkarak tarihinde bir Avrupa kupasındaki en iyi derecesini elde etti. 1968 yılında şampiyonluk yaşadığı Balkan Kupası Türkiye'nin ve kulüp tarihinin ilk Avrupa kupası oldu.

Takma adı Sarı Kanaryalar olan Fenerbahçe kulübünün Trabzonspor ve Beşiktaş gibi takımlarla rekabeti bulunsa da en büyük rakibi aynı şehirde bulunduğu Galatasaray'dır. Bu iki takım arasındaki gerçekleşen maçlar Kıtalararası Derbi olarak adlandırılır. Kulübün geleneksel forması düz, sarı lacivert çubuklu forma, beyaz şort ve yanları hafif renkli beyaz çoraplardan oluşur.

TARAFTARLAR
Fenerbahçe, İstanbul merkezli bir kulüp olmasına karşın, ülke çapında büyük bir taraftar topluluğuna sahiptir. 2013 Nisan ayında Bilyoner.com'un ülke çapında yaptığı araştırma sonucuna göre Fenerbahçe, Türkiye'de en çok taraftarı olan ilk 3 kulüpten birisidir. Bunun dışında Fenerbahçe'nin organize olmuş taraftar grupları bulunmaktadır. Fenerbahçe'nin başlıca taraftar grupları Genç Fenerbahçeliler, Kill For You, 1907 ÜNİFEB, Vamos Bien, Antu/Fenerlist, EuroFeb, Cefakâr Kanaryalar(Grup CK), FEDER, Cadde ve Sol Açık'tır.

Fenerbahçe taraftarının destek felsefesini ifade eden sloganı Hep Destek Tam Destek'tir. Fenerbahçe taraftarı maçlardan önce Eviva España şarkısının Türkçe uyarlaması olan Yaşa Fenerbahçe Marşını söylemektedir. Bununla birlikte 100.Yıl Marşı, Benim Kanım Sarı Lacivert Akıyor ve Son Mohikan şarkıları maç öncesi çalınan ve söylenen diğer şarkılardır.

Fenerbahçe'nin en büyük taraftar grubu olan Genç Fenerbahçeliler 2011 Kasım ayında Sırbistan takımı Novi Pazar'ın taraftar grubu Torcida Sandzak ile kardeş taraftar grubu olmuştur. Bu dostluğun göstergesi olarak İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapılan maçta "Kalbimiz Seninle Novi Pazar" pankartı açılmıştır. Buna karşılık Novi Pazar'ın taraftar grubu ise kendi lig maçında "Sancak'ta atıyor, Fenerbahçe'nin kalbi" yazılı pankartı açmıştır.

REKABET
İstanbul'un 3 büyük takımı olan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş 100 yılı aşkın süredir rekabet halindedir.

Türk futbolunun en büyük derbileriden olan Galatasaray-Fenerbahçe rekabeti ilk kez 17 Ocak 1909 tarihinde günümüzde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun bulunduğu yerde olan Papazın Çayırı'nda başladı. Bu maçı Galatasaray 2-0 kazandı. Fenerbahçe ise ezeli rakibine karşı ilk üstünlüğünü 4 Ocak 1914 tarihinde yapılan maçta rakibini 4-2 yenerek elde etti. İstanbul'un iki yakasının takımlarını karşı karşıya getiren bu derbi maçı Kıtalararası derbi olarak da bilinmektedir. Fenerbahçe-Galatasaray derbilerinde en çok gol atan Fenerbahçeli futbolcu, oynadığı 42 maçta rakip fileleri 27 kez havalandıran Zeki Rıza Sporel oldu. Fenerbahçe'nin rakibine karşı en farklı galibiyeti 6 Kasım 2002 tarihinde oynanan maçı 6-0 kazanması olurken, en farklı mağlubiyeti ise 12 Şubat 1911 tarihinde oynanan maçta rakibine 7-0 yenilmesi oldu.

Diğer bir önemli derbi maçı ise Beşiktaş ile yapılan maçlardır. İki takım ilk kez 22 Kasım 1924 tarihinde Taksim Stadı'nda oynanan dostluk maçında karşı karşıya geldi. Fenerbahçe bu maçı 4-0 kazandı.Beşiktaş'ın ilk galibiyeti ise 26 Ekim 1928'de oynanan maçta Fenerbahçe'yi 4-2 mağlup etmesi oldu. Fenerbahçe'nin rakibine karşı en farklı galibiyeti 6 Aralık 1958 tarihinde oynanan maçı 7-0 kazanması olurken, en farklı mağlubiyeti ise 24 Mart 1940 tarihinde oynanan maçta rakibine 6-1 yenilmesi oldu. Fenerbahçe-Beşiktaş derbilerinde en çok gol atan Fenerbahçeli futbolcu, rakip fileleri 19 kez havalandıran Cemil Turan oldu.

Michael Fray kimdir? Ne iş yapıyor? Kaç yaşında? Hangi takıma transfer oldu? ile ilgili etiketler Fenerbahçe michael frey kimdir ne iş yapıyor kaç yaşında hangi takıma transfer oldu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.