MHRS nedir? MHRS randevu nasıl alınır?

Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet veren devlet hastanelerinden randevu almak isteyen vatandaşlar, randevu alma işlemini nasıl yapacakları konusunda internette araştırma yapıyor. Bu hastanelerden sağlık hizmeti almak için MHRS sisteminden randevu almanız gerekiyor. MHRS sisteminde randevu almak ise oldukça kolay, MHRS'den randevu almanın ise iki ayrı yöntemi bulunuyor. Peki, MHRS randevu nasıl alınır? MHRS'den randevu almak için ne yapmak gerekiyor? MHRS nedir?

Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet veren devlet hastanelerinden randevu almak isteyen vatandaşlar, randevu alma işlemini nasıl yapacaklarını merak ediyor. Bu hastanelerden sağlık hizmeti almak için MHRS sisteminden randevu almanız gerekiyor. MHRS sisteminde randevu almak ise oldukça kolay, MHRS'den randevu almanın ise iki ayrı yöntemi bulunuyor. Peki, MHRS randevu nasıl alınır? MHRS'den randevu almak için ne yapmak gerekiyor? MHRS nedir?

MHRS nedir? MHRS randevu nasıl alınır?
Hastane Randevu

Teknolojinin gelişmesi ile internet kullanımı arttı. Bu gelişim ile birlikte birçok işlem internet üzerinden yapılabilmektedir. İnternet üzerinden yapabildiğimiz işlemlerden biri de hastane randevu sistemi olan Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) sistemidir. Hastanelerde daha iyi bir kaynak planlanması yapılarak vatandaş/hasta memnuniyetinin artırılması, hastanelerde kuyrukların azaltılması amacıyla Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) kurulmuştur. Saatlerce sıra bekleme derdine son veren hastane randevu (MHRS) ile birlikte internet üzerinden yapacağınız birkaç işlem ile hastane randevusu alabilirsiniz. Android, IOS, BlackBerry ve Windows işletim sistemine sahip akıllı cihazlarda “MHRS Mobil” uygulaması bulunmaktadır.

RANDEVU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ALO182 aranarak;

Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından Sağlık Bakanlığına bağlı ALO182 çağrı merkezi aranır.

ALO182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.

Vatandaş randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir.

Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.

 

İnternet Üzerinden;
Merkezi Hekim Randevu Sistemi ilk kez giriş yapılırken her vatandaş için ayrı bir hesap açılır.
Bunun için ilgili yönlendirme adımları takip edilir.
Hesap açıldıktan sonra "Randevu Al" butonunu kullanarak T.C. kimlik numarası ve belirlenen şifre ile giriş yapılır.
İstenilen hastane, poliklinik ve hekim tercihi yapılarak randevu alınır.

Mobil Cihaz Kullanarak;
Android, IOS, BlackBerry ve Windows işletim sistemlerine sahip akıllı cihazlar (telefon, tablet) için "MHRS Mobil" uygulaması vardır. "MHRS Mobil" cihazınızın kullandığı uygulama marketinden (App Store, Play Store vs.) ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Randevu Nasıl İptal Edilir?
Randevunun sağ tarafındaki "İPTAL ET" butonuna basarak ya da Alo182 MHRS hattını arayarak da randevu iptal edilebilir.

İsterseniz SSK’nın resmi sitesinden de mhrs sitesine yönldrililebilirsiniz. Ayrıca SSK’nın resmi internet sitesinde SGK ile ilgili işlemleriniz için de bilgi alabilirsiniz.

MERKEZİ HEKİM RANDEVU SİSTEMİ (MHRS) NEDİR?

Sağlık Bakanlığı, Türkiye''de daha etkin ve verimli bir şekilde sağlık hizmetlerine ulaşılması amacı ile Sağlıkta Dönüşüm Projesi''ni yürürlüğe koymuş ve bu program kapsamındaki çalışmaları büyük ölçüde gerçekleştirmiştir. Bu programın en önemli çalışmalarından biri de Merkezi Hekim Randevu Sistemi''dir. MHRS; Alo 182 Çağrı merkezi üzerinden, internetten, mobil uygulamalardan hastanelerimizden ve aile hekimlerimizden vatandaşlara %99,6 erişilebilirlik seviyesinde hizmet verebilmektedir.

 

MHRS nedir? MHRS randevu nasıl alınır? ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı MHRS randevu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.