MHP'nin reklam filmi dünyayı karıştırdı! / VİDEO

24 Haziran'a sayılı gün kalırken, MHP'nin seçimler için hazırlanan reklam filmi yayınlanmaya başladı. Reklam filminin sonunda Kıbrıs'ın haritada Türkiye bayrağı altında tek parça olarak görüntülenmesi Yunanistan'da tepkiyle karşılandı.

24 Haziran seçimleri öncesinde partiler son hazırlıklarını yaparken MHP'nin reklam filmi de seçmenin karşısına çıktı.

MHP'nin reklam filmi Türkiye'nin yanısıra Yunanistan'da da geniş yankı uyandırdı.

Tepkilerin sebebi ise filmin sonunda Kıbrıs'ın Türkiye bayrağı altında tek parça gösterilmesi.

Yunanistan'ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini, konu hakkındaki haberinde "MHP'nin seçim kampanyası Kıbrıs'ı Türk toprağından sayıyor" başlığını kullandı.

Kıbrıs adası, KKTC ve Kıbrıs Rum kesimi olarak iki farklı yönetim sisteminden oluşuyor. Kıbrıs Rum kesimi ayrıca Avrupa Birliği üyesi ve AB toprağı olarak kabul ediliyor.

YUNAN / RUM ÇILDIRDI!

Öte yandan, Yunanistan'dan gelen tepkiler üzerine MHP'nin resmi Twitter hesabından da bir açıklama yapıldı. Açıklamda, "Reklam filmimizden rahatsız olan bazı çevreler olmuş. Verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü gurur duyarız. Kıbrıs Türk'tür..." ifadelerine yer verildi.

MHP'nin reklam filmi dünyayı karıştırdı! / VİDEO

MHP'nin reklam filmi dünyayı karıştırdı! / VİDEO ile ilgili etiketler Kıbrıs MHP bahçeli
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.