MHP'li Yalçın'dan Akşener ve Öztrak'a Mehmet Akif şiiriyle tepki!

MHP'li Semih Yalçın, şehit yakınına küfür eden Lütfü Türkkan'a arka çıkan Meral Akşener ve Faik Öztrak'a sosyal medya hesabından sert tepki gösterdi. Türkkan'a tepki vermesi gerekenlerin suskunluğunun kepazelik ve edepsizlik olduğunu söyleyen Yalçın, paylaşımında Mehmet Akif Ersoy'un 'Tükürün' şiirinden alıntı yaptı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, geçtiğimiz günlerde Bingöl'de kendilerine tepki gösteren şehit ağabeyine, kameralar önünde sinkaflı şekilde küfretmiş ve partideki görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve ittifak ortakları CHP'nin Sözcüsü Faik Öztrak, yaşananları 'provokasyon' olarak niteleyip, suçlunun şehit ağabeyi olduğunu belirtmişti.

Söz konusu gelişmeleri ve bir TV kanalında kendilerini hedef alan söylemlere ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Edip Semih Yalçın, oldukça sert ifadeler kullandı.

Türkkan'ı, 'Kansız Lütfü' olarak nitelendiren Yalçın, "Halkın gözü önünde ve kameralar karşısında bir şehidimizin bacısına sin kaflı kelimelerle küfretmesi, akıllara durgunluk veren bir edepsizlik örneği." dedi.

"'PROVOKASYON VAR' DİYEREK MİLLETİN BACISINA SÖVME EDEPSİZLİĞİNİ MEŞRULAŞTIRMAYA KALKTI"

Söz konusu çirkin davranış karşısında en şiddetli tepkiyi göstermesi gerekenlerin suskunluğunu da eleştiren Yalçın, "Bir başka kepazelik ve edepsizlik" diyerek Akşener ve Öztrak'a yüklendi.

"Heval Meral ile Tuzsuz Deli Faik günler sonra sessizliklerini sadece yutkunarak bozdular." diyen Yalçın, "Kansız Lütfü’ye hak ettiği dersi verecek celadeti ne kendileri ne de partileri gösterebildi. Özellikle Tuzsuz Deli Faik; ahlaksızlığın, pişkinliğin de maverasına geçerek Bu pisliğe kan verdi. 'Provokasyon var.' diyerek milletin bacısına sövme edepsizliğini meşrulaştırmaya kalktı" paylaşımını yaptı.

"TÜH SİZİN ERVAHINIZA!"

Akşam saatlerinde CNN Türk'de yayınlanan bir programa konuk olan Fehmi Çalmuk'a da tepki gösteren Yalçın, "Şimdi de Fehmi Kalmuk isimli yazısı turası silik bir gazeteci müsveddesi hadisenin arka planını Genel Başkanımıza ve partimize yamama peşinde. Tüh sizin ervahınıza!" ifadelerini kullandı.

Yalçın, paylaşımını Mehmet Akif Ersoy'un 'Tükürün' şiirinden alıntı yaparak şöyle noktaladı:

"Milletimizin tepki ve hissiyatını, millî şairimiz Mehmet Akif’in dizelerini gündeme uyarlayarak yansıtalım:

Bakmayın, hem tükürün çehre-i murdarlarına!

Tükürün: Belki biraz duygu gelir ârlarına!

Tükürün “ehl-i zilletin” o hayasız yüzüne!

Tükürün onların asla güvenilmez sözüne!

Tükürün milleti alçakça vuran darbelere!

Tükürün onlara alkış dağıtan kahbelere!"

MHP'li Yalçın'dan Akşener ve Öztrak'a Mehmet Akif şiiriyle tepki! ile ilgili etiketler İYİ Parti MHP Semih Yalçın Meral Akşener şiir mehmet akif
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.