MHP'li Kalaycı: Döviz kurlarında oynaklıklar ekonomik gerçeklerle bağdaşmıyor

2022 bütçe görüşmelerinin son gününde Genel Kurul'a seslenen MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, "Son günlerde döviz kurlarında yaşanan oynaklıklar ekonomik gerçeklerle bağdaşmamaktadır. Türkiye ekonomisinin bazı yapısal zaafları olsa da bunlar dövizdeki tırmanışın bahanesi değildir, olamayacaktır. Döviz talebini artıranlar, güvensizlik pompalayanlar kimlerdir?" dedi.

TBMM Genel Kurulu, 2022 yılı bütçesi görüşmelerinin son gününde Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında toplandı.

2022 bütçe görüşmelerinin son gününde MHP grubu adına konuşan Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, ekonomide yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Türkiye ekonomisinin üzerinde oynanan oyunların açığa çıkacağını ve girişimlerin sonuçsuz kalacağını söyleyen Kalaycı, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak halen uygulanmakta olan yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme politikasını ve milli teknoloji hamlesini destekliyoruz." dedi.

Kalaycı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Manipülatif, spekülatif işlem yapanlar kimlerdir ya da hangi sermaye gruplarıdır? Döviz talebini artıranlar, güvensizlik pompalayanlar kimlerdir? Bunlar mutlaka açıklanmalıdır. Devlet Denetleme Kurulu'nca yapılan incelemenin hızla tamamlanarak sonuçlarının açıklanmasını bekliyoruz. Türkiye’yi kur-faiz-enflasyon şeytan üçgeninde boğmaya çalışanlar açığa çıkarılmalı ve hesap sorulmalıdır. Türkiye ekonomisiyle ilgili endişe ve karamsarlık havası yaymak, kriz ve kaos ortamı oluşturmak için var gücüyle uğraşanlar bulunmaktadır. Hep aynı yöntemler, malum ezberler, klişe sözler, şablon ifadeler sürekli devrededir. Bunlara kalsa, Türkiye bugüne kadar defalarca batmış, bitmiş, tükenmiş ve yerle yeksan olmuştu. Ekonomiye yönelik yıkıcı söylemler çok dikkat çekici ve düşündürücüdür. Karanlık bir kampanya yürütülmektedir."

MHP'li Kalaycı: Döviz kurlarında oynaklıklar ekonomik gerçeklerle bağdaşmıyor ile ilgili etiketler MHP mustafa kalaycı döviz kuru
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.