MHP'li Enginyurt'a ihraç talebi

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi. Enginyurt, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında fındık rekoltesinin yüksek açıklanmasına tepki göstermişti. Enginyurt, "Tarım Bakanı fındık üreticisine ihanet etmiştir" ifadesini kullanmıştı.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Açıklamaları nedeniyle Cemal Enginyurt, MHP'den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiştir" şeklinde konuştu.

İLK AÇIKLAMA GELDİ

Disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Enginyurt, "Fındık üreticisinin hakkını savunmak,vatanı savunmak gibidir.Fındıkta oynanan oyunlara karşı durmanın bedeli ağırda olsa; bu bedeli ödemek Ordulular adına şereftir. Şerefin tavizi olmaz. MHP, vazgeçilmez sevdamdır." dedi.

MHP'li Enginyurt'a ihraç talebi

ENGİNYURT NE DEMİŞTİ?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bu yıl fındıkta beklenen rekoltenin 665 bin ton olduğunu açıklamıştı. Pakdemirli'nin rekolteyi yüksek açıklamasına MHP'li Enginyurt'tan sert bir tepki gelmişti.

Katıldığı yerel bir televizyon programına konuşan Enginyurt, "Tarım Bakanı rekolteyi 665 bin ton olarak açıklıyor. Ey Tarım Bakanı bu bilgiyi sana verenler seni kandırdı, inanmıyorsan art niyetlisin. Hesap sormuyorsan, yine art niyetlisin… İhracatçılar Birliği 613 bin ton, ABD 620 bin ton rekolte açıklıyor. Sen neye göre 665 bin ton rekolte açıklıyorsun." demişti.

Enginyurt sözlerini şöyle sürdürmüştü:

"Tarım Bakanı, teşekkür ettiğimiz bir tarım bakanıydı. Bugün bütün teşekkürümüzü geri alıyoruz. Tarım Bakanı bugün fındık üreticisine ihanet etmiştir. Tarım Bakanı 665 bin ton diyerek ne yapmak istedin. Sana bunu yaptırmayacağız Tarım Bakanı. Şunu bilki Cemal Enginyurt olarak Tarım Bakanı değil Allah’ın aslanı da olsan sana karşı bu fındık üreticisinin hakkını koruyacağız, yedirmeyeceğiz."

MHP'li Enginyurt'a ihraç talebi ile ilgili etiketler Bekir Pakdemirli MHP Cemal Enginyurt Ordu milletvekili
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.