MHP'den Merdan Yanardağ'a 'ülkücü mafya' tepkisi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuk olduğu Habertürk yayınında Sedat Peker'den bahsederken 'ülkücü mafya' ifadesini kullanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ tepki çekti. MHP'liler, Yanardağ'a Alparslan Türkeş'in "Ülkücüden mafya, mafyadan ülkücü olmaz!" sözünü anımsattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk ekranlarında TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve gazeteci İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtladı. Aynı zamanda Habertürk programcıları Kübra Par, Mehmet Akif Ersoy ve Veyis Ateş de yer aldığı programda Soylu’ya sorular soruldu.

Yanardağ, Bakan Soylu'ya Sedat Peker ile ilgili bir soru yöneltirken 'ülkücü mafya' ifadesini kullandı. Yanardağ'ın bu sözleri MHP'lilerde rahatsızlığa neden oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, tepkisini Twitter hesabından dile getirdi. 

"GAZETECİ BOZUNTUSU..."

"Süleyman Soylu’nun karşısında soru soran ve “Ülkücü mafya” ifadesini kullanan Merdan Yanardağ terör örgütü PKK’nın gazetesi Özgür Gündem’in Yazı İşleri Müdürüydü..." diyen Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onbinlerce insanı öldürmüş bir terör örgütüne hizmet etmiş gazeteci bozuntusu “Ülkücü mafya” diye bir sıfat olmaz!"

"YA TEDAVİ OL YA DA ÜLKÜCÜLERİ AĞZINA ALMA"

Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş ise "Merdan Yanardağ denen şahıs, "ülkücü mafya" diye bır ifade kabul etmiyoruz. Ülkücüden mafya mafyadan ülkücü olmaz. Ülkücü düşmanlığın geçmişten bugüne aşikar, ya tedavi ol ya da ülkücüleri ağzına alma." diyerek tepkisini dile getirdi.

İşte gelen tepkilerden bazıları:

MHP'den Merdan Yanardağ'a 'ülkücü mafya' tepkisi ile ilgili etiketler MHP Habertürk Merdan Yanardağ
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.