MHP’den Mansur Yavaş'a: Kurtlarla dans etme!

MHP ile CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında Alparslan Türkeş Vakfı'na destek verdiği iddiasıyla başlayan gerilim tırmanıyor... Bahçeli'nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek bugün, Yavaş'a seslendiği köşe yazısında "MHP’nin kurtlarıyla dans etmeye kalkmasın…" uyarısında bulundu...

Türkgün yazarı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile partisi arasında yaşanan gerilimi köşesine taşıdı.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Yavaş'ı hedef alan sözlerine değinen Çiçek, Bahçeli'nin "elindeki yüzlerce dosyaya, bilgiye, belgeye dayalı" olarak CHP’li Mansur Yavaş’ın MHP ve Ülkücü Hareket üzerinde belediye imkânlarıyla oyun oynamaya çalışmasına tepki gösterdiğini belirtti.

"MHP liderini herkes biliyor ki, olayların önünü arkasını iyice incelemeden bu derece tepki göstermez." diyen Çiçek, "Mansur Yavaş da zaten bunların hepsini bildiği için “Bu makamın getirdiği sorumluluk ve prensiplerim gereği 2,5 yıldır hiçbir siyasi demeç vermedim. Bu sorumluluk ve prensip gereği, bundan sonra da ilgimiz olmayan konulardan dolayı hakkımda yapılan siyasi açıklamalara bir yanıt vermeyeceğim” açıklamasını yaptı." ifadelerini kulandı.

Yavaş'ın “İlgimiz olmayan konulara karışmıyorum, demeç vermiyorum” mesajının gerçeği yansıtmadığını da dile getiren Türkgün yazarı "Oysa aynı Mansur Yavaş kendi ilinde bile olmayan İstanbul’daki Boğaziçi Üniversitesi’nin rektörüne istifa etmesi için mektup yazmış ve o mektup Türkiye’de gündem olmuştu" hatırlatmasında bulundu.

Yıldıray Çiçek sözlerine şöyle devam etti;

"Malum ajans Mansur Yavaş’a “otur” diyor oturuyor, “kalk” diyor kalkıyor. Mansur Yavaş Sayın Bahçeli’ye cevap vermek istemediğinden değil, cevap veremediğinden susmuştur. “İlgimiz olmayan konulara karışmıyoruz” palavrasını çürüten Boğaziçi Üniversitesi’ne karışması hadisesidir.

Mansur Yavaş’ın MHP konusundaki sicili MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye geçmişte yazdığı mektupla zaten bozuktur. O mektuptaki içeriği tüm yaşanan olaylardan sonra savunacak bir tane şerefli Ülkücü, Türk milliyetçisi var mıdır?

O mektubun içeriğini, o dönem gazete ve televizyonlardaki MHP hakkındaki demeçlerini, CHP’ye üye olduğu dönemin tam tarihini, CHP’ye geçtiğinde söylediği sözleri, İngiltere ilişkilerini bir bütün halinde değerlendirin bakalım karşınıza nasıl bir profil çıkıyor.

Mansur Yavaş, CHP’nin kırık oklarıyla dans etsin, MHP’nin kurtlarıyla dans etmeye kalkmasın…

Gazetecinin “HDP ile görüşecek misiniz?” sorusuna “Ona ajans karar verecek” diyen bir zavallılık haliyle Mansur Yavaş gerçekten MHP’ye bulaşmasın… Ajansın algısıyla “temiz yüz” rolleri bir yere kadar dayanacak ve patlayacaktır. MHP Lideri gereken işareti ona verdi."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

MHP’den Mansur Yavaş'a: Kurtlarla dans etme! ile ilgili etiketler Mansur Yavaş Devlet Bahçeli Ankara Yıldıray Çiçek
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.