MHP'den İYİ Parti ve Mansur Yavaş'a rest! Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı kuruluyor

"Başbuğ Türkeş'in gerçek mirasçıları biziz" diyen MHP'liler, İYİ Partililerin kurduğu vakfı basmışlardı. Milliyetçi Hareket Partililer, Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı kuracaklarını açıkladı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP’li Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Başbuğ Türkeş ile alakası olmadığına dikkat çekti.

Ankara’da Alparslan Türkeş Vakfı tarafından düzenlenen Alparslan Türkeş’in doğum günü anma etkinliğinde iki grup arasında kavga çıkmış, kavgada, birden fazla kişi yaralanmıştı.

BAHÇELİ'DEN YAVAŞ'A SERT TEPKİ

Ankara'da yapılan Alparslan Türkeş etkinliğinde çıkan arbede sonrasında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef alarak, "Mansur Bey'in elinin altında geliştiği kanaati hakim. Bundan sonra Mansur Bey dikkat etsin. Artık kendisinin arkasında bir ülkücü nefes vardır" demişti.

"CHP'Lİ BELEDİYENİN ARACI NE GEZİYOR BURADA?"

Öte yandan CHP Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Alparslan Türkeş Vakfı'na belediyenin araçlarını tahsis ettiği ortaya çıktı. MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, "CHP'li belediyenin aracı ne geziyor burada? Sizi kullanaraktan camiamız üzerine oyun oynanıyor. Yaptırmayacağız." diyerek tepki gösterdi.

MHP, BAŞBUĞ İÇİN VAKIF KURUYOR

Konu gündemdeki yerini korurken zaman geçmeden, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı'nı (Tatsav) kuracağını ilan etti.

Duyuruyu yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı (TATSAV) faaliyete geçtikten sonra Alparslan Türkeş’i ve onun banisi olduğu Ülkücü Hareketi bundan böyle hiç kimse istismar edemeyecektir." dedi.

Alparslan Türkeş’in gerçek evlatlarının onun yolundan hiç ayrılmamış MHP camiasının mensupları ve Ülkücüler olduğunu kaydeden Yalçın, "CHP’li Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a ve Kripto Abla rolünü üstlenmiş Heval Meral’e hizmet eder hâle gelen mevcut vakfı, hiçbir Ülkücü kabullenemez. Mansur Yavaş vasıtasıyla CHP’nin siyaset değirmenine su taşıyan ve İP Müdiresi Meral Akşener’in kirli emellerine alet olan bir vakfı istemiyoruz. MHP camiası ve Ülkücü Hareket olarak, entrika müstahsili mevcut vakfı tanımıyoruz." diye konuştu.

Semih Yalçın'ın  TATSAV'ın kuruluşuyla ilgili açıklamasının tamamı şöyle:

"Kuruluş liderimiz Başbuğ Alparslan Türkeş tarafından MHP ve ülkücü harekete bırakılan manevi ve siyasi mirasın; vakıf görünümlü bir çatı altında örgütlenen maksatlı çevrelerce istismar gayretlerinin artması üzerine partimizce harekete geçilmiştir.

"İSTİSMAR EDEMEYECEKLER"

Başbuğumuzun manevi mirasını korumak, adını, davasını ve bizlere emanet ettiği Türklük ülküsünü gerçek varisleri ve sahipleri olarak kıyamete kadar yaşatmak maksadıyla kendisinin adını taşıyan bir vakfın kurulması kararlaştırılmıştır." ifadelerine yer veren Semih Yalçın, TÜRKİYE ALPARSLAN TÜRKEŞ SİYASET AKADEMİSİ VAKFI adını taşıyacak vakfın kuruluş çalışmaları başlatıldığını ve kısa zamanda çalışmaların tamamlanacağını belirtti. TATSAV faaliyete geçtikten sonra Alparslan Türkeş’i ve onun banisi olduğu Ülkücü Hareketi bundan böyle hiç kimse istismar edemeyeceğinin belirtildiği açıklamada, "Bunu yapan ailesi de olsa; Alparslan Türkeş adının ve geride bıraktığı kutlu mirasın sinsi amaçlar için kullanmasına müsaade edilmeyecektir. Böylece; MHP’nin birlik ve bütünlüğünü bozmayı, Ülkücü Hareketin tarihî misyonunu engellemeyi, camiamızda ikilik çıkarmayı hedef alan entrikaların döndürülmesi çabalarına son verilmiş olacaktır.

"MEVCUT VAKFI TANIMIYORUZ"

Merhum Alparslan Türkeş’in gerçek ailesi, MHP camiası ve Ülkücü Harekettir. Milliyetçi-Ülkücü Hareket’te kan bağı değil; can ve inanç bağı, aidiyet hissi ve bilinci esastır. Alparslan Türkeş’in gerçek evlatları onun yolundan hiç ayrılmamış MHP camiasının mensupları ve Ülkücülerdir. CHP’li Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a ve Kripto Abla rolünü üstlenmiş Heval Meral’e hizmet eder hâle gelen mevcut vakfı, hiçbir Ülkücü kabullenemez. Mansur Yavaş vasıtasıyla CHP’nin siyaset değirmenine su taşıyan ve İP Müdiresi Meral Akşener’in kirli emellerine alet olan bir vakfı istemiyoruz. MHP camiası ve Ülkücü Hareket olarak, entrika müstahsili mevcut vakfı tanımıyoruz."

 

 

 

MHP'den İYİ Parti ve Mansur Yavaş'a rest! Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı kuruluyor ile ilgili etiketler MHP alparslan türkeş vakıf
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.