MHP Lideri Bahçeli'den faiz politikası açıklaması: Türkiye faiz kamburundan kurtulmalıdır.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin grup toplantısında Merkez Bankası'nın faiz kararı ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Merkez'in faiz indirim politikasını destekleyen Bahçeli, "Türkiye faiz kamburundan kurtulmalıdır. Hükümetimizin ekonomi politikası doğrudur" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Toplantısı'nda faiz indirimi politiakası ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Faizi savunanla beraber bu yolda olamam." açıklamaları sonrası Merkez Bankası politika faizini 100 baz puan indirmişti. 

"KÜRESEL ENFLASYON HIZLI TIRMANIŞ HALİNDE"

Devlet Bahçeli de bugün yaptığı konuşmada ekonomi politikasını desteklediğini açıkladı. 

Faiz kararları üzerine artan döviz krizi hakkında konuşan Bahçeli, "Küresel enflasyon hızlı tırmanış halindedir. Siyaseti ekonomiden ekonomiyi siyasetten ayrı göremeyiz. Ekonomi sadece ekonomi olmaktan çıkmış pek çok değişkenin tesiri altına girmiş baskı aracına dönüşmesi de kaçınılmaz hale gelmiştir. Türkiye ya para baronlarının sözü geçecek içeriden dışarıya kaynak transferi yoğunlaşacak ya da böyle gelse de gitmeyecektir. İnsanlarımızı faiz, kur, enflasyon sarmalına hapsetmek isteyenlere fırsat vermemek herkesin ortak sorumluluğudur. Küresel enflasyon hızlı tırmanış halindedir.

 

"YA ENFLASYON-FAİZ-KUR GÖNGÜSÜNÜ KABUL EDECEĞİZ YA DA FAİZ İNDİRİMİ İLE ENFLASYONLA MÜCADELE EDECEĞİZ"

Kısa vadeli faiz oranını enflasyon oranındaki artış kadar artırmak veya azaltmaktır. Esnek kur sisteminde döviz kurunun değeri piyasa şartlarından belirlenmektedir. Döviz kurunun belirlenmesinde enflasyonun kuru düşürücü etkisi yüksek faizin etkisinden fazladır. Yüksek faiz finansman maliyetlerini artırdığı için yatırım kararlarını etkilediği için işsizliği ve yoksulluğu artırır. Ya enflasyon artışına faizi yükselterek tepki vereceğiz, ya da yüksek faiz politikasından vazgeçerek üretim kanalını esas alan politikaya geçeceğiz. İkincisi seçenek olan yüksek faiz politikasından kademeli vazgeçmek ithal bağımlılığını gündeme almayı ve bununla kıran kırana mücadele etmeyi gerektirmektedir.

Türkiye faiz kamburundan kurtulmalıdır. Ülkemiz dünyada faiz oranının yüksekliği açısından Avrupa'nın zirvesindedir. Bize göre hükümetin izlediği ekonomi politikası doğrudur, bunun üzerinden polemik yaratmak kötü niyetliliktir. Özerk ve bağımsız kurumlar milli iradenin üzerinde olamaz, olmamalıdır. Hesabı veren siyasettir kararı verende siyaset olmalıdır.

"FAİZ KULİSİ YAPANLARIN ÇABASI BEYHUDEDİR"

Ekonomiden anlamayan cahillerin tek söylediği erken seçimdir. Tekrar söylüyorum erken seçim filan yoktur. Döviz operasyonların boşunadır, faiz kulisi yapanların çabası beyhudedir. Vatandaşlarımızın ricam biraz sabretmeleridir" dedi. 

 

MHP Lideri Bahçeli'den faiz politikası açıklaması: Türkiye faiz kamburundan kurtulmalıdır. ile ilgili etiketler MHP faiz bahçeli
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.