Mezun Olunca İş Bulabileceğiniz Bölümler... YKS Tercihi Yaparken Bu Bölümlere Dikkat!

YKS tercihi yapacaklar dikkat! Mezunları en hızlı iş bulan bölümler hangileri? İş başvurusunda hangi kriterlere dikkat etmek gerekiyor. Kariyer.net CEO’su açıkladı; işte mezun olduğunuz an iş bulabileceğiniz bölümler!

YKS tercih kılavuzu 2022 Üniversite tercihleri başlıyor! ÖSYM YKS tercihi yapacak üniversite adayların tercih yaparken ‘Hangi bölümlerin mezunları da hızlı iş bulur? Sorusunun da yanıtını arıyor. Mezun olduğumda hızlı iş bulabilir miyim? Hangi bölümlerin mezunları daha kolay iş bulur? Sorularının yanıtını arıyor. Kariyer.net CEO’su Fatih Uysal, Ekonomist’ten Ayşegül Sakarya’ya üniversitelerin en hızlı iş bulma potansiyeli olan bölümlerini ve iş hayatındaki güncel gelişmeleri anlattı.

YKS tercihi yapacak öğrencilere kariyer.net’in CEO’su Uysal’dan çok önemli tavsiyeler geldi. Günümüzde iş hayatında iş arayan adayların hangi özellikleri öne çıkıyor? İş arayanların nelere dikkat etmesi gerekir? Mezunları en hızlı iş bulan üniversiteler ve bölümler hangileri? Sorularının yanıtını verdi.

İşte Uysal’ın iş arayanlara tavsiyeleri:

Verimlilik her zaman ön palanda

“Pandemi hepimize şunu gösterdi: Öğrendiklerimizi unutup yeniden öğrenebilmemiz gerekiyor. Bu liderler için de geçerli, çalışanlar için de geçerli. Çünkü özellikle uzaktan çalışma, hibrit çalışma gibi modellerde farklı kasların sizinle olması lazım. Verimlilik her zaman ön planda. Değişmeyen ne var derseniz verimlilik. Sonuçta çalışanların şirketlerin birinci önceliği verimli olmak. Tabi bu verimlilik değişmedi bir ana amaç olarak. Ama verimliliğe ulaşmada eskiden ofisten çalışırken şimdi hibrit ve uzaktan çalışma modelleri hakim. Dolayısıyla en büyük beklenti çalışanların da liderlerin de evden çalışırken aynı verimliliği tutabilmeleri, aynı disipline sahip olabilmeleri…”

1. sırada matematik mühendisliği var

Bir çok akademisyenlerden oluşan bir kurulumuz var. Bu konuda yaptığımız analizlerde özellikle bilişim ile ilgili bölümlerin daha hızlı iş bulabildiğini görebiliyoruz. Birinci sırada matematik mühendisliği bölümü var. Matematik mühendisliği bir çok branşa hizmet veren bir bilim. İşletme ile ilgili bölümler ikinci sırada. Endüstri mühendisliği de aynı şekilde. Bir çok kurum için yöneticilerin iletişim mezunu olduğunu düşünürsek bu bölüm yine ön planda. Bilişim Sistemleri, ve endüstri sistemleri yine hızlı iş bulan bölümler. Üniversiteler arasında ise Boğaziçi, İTÜ, KOÇ, Galatasaray, ODTÜ ön sıralarda geliyor. Geçmişten bu yana vakıf üniversitelerin de girdiğini görmek mümkün.

Mezun Olunca İş Bulabileceğiniz Bölümler... YKS Tercihi Yaparken Bu Bölümlere Dikkat! ile ilgili etiketler YKS tercih bölüm
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.