Mevlüt Uysal 'CHP'li işçileri çıkaracak' iddiasına yanıt verdi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, ilçe belediye başkanlığını kazandığında CHP’li işçileri işten çıkaracağına ilişkin iddiaları yalanladı. Uysal, "İşini düzgün yapan insanlarla bizim bir derdimiz yok. Mesaisine gelip alın teri ile ekmeğini kazanıyorsa biz onun ekmeğini, alın terini korumakla mükellefiz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarını sürdürüyor. Kumburgaz’da esnafı ziyaret ederek karanfil dağıtan Uysal, esnafın sorunlarını dinledi ve Büyükçekmece projelerini anlatarak yerel seçimlerde destek istedi.

Başkan Uysal’ın esnaf ziyaret sırasında basın mensuplarıyla da langırt oynaması renkli görüntülere sahne oldu. Uysal Kumburgaz’daki programının ardından Dizdariye Mahallesi’ne geçerek esnaflarla bir araya geldi. Daha sonra ise Mimar Sinan Mahallesi’nde Ordulular ile akşam yemeğinde buluştu. Yoğun katılımın olduğu programa ayrıca AK Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik ile MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Erdem Aydın da katıldı.

Mevlüt Uysal 'CHP'li işçileri çıkaracak' iddiasına yanıt verdi!

“ÇALIŞANLARIMIZIN YAPTIKLARI İŞE BAKARIZ”

Dizdariye Mahallesi'nde esnaflar ile bir araya geldiği programda bir vatandaşın, “Başkanım bir iddiaya göre, siz bir televizyon kanalında Büyükçekmece’yi kazandığınızda 550 çalışanınızla buraya gelerek belediye çalışanlarını işten çıkaracağınızı söylemişsiniz. Sizin böyle bir açıklamanız oldu mu?” şeklinde sorusuna Başkan Uysal, “Gerekirse o programdaki konuşmamı buradaki seçim bürolarımızda vatandaşlarımıza izletiriz. Buradaki kaymakamın tayini Fatih’e çıksa çalışanlarıyla mı birlikte oraya gidecek?” diye karşılık verdi.

Başkan Uysal, “Zaten hukuken böyle bir şey olamaz” diyerek şöyle devam etti:

“1994 yılınca Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu zaman işçileri işten çıkarıp yenilerini mi aldı? Ben Başakşehir Belediye Başkanlığını kazandığım zaman belediyeyi CHP’den devraldım. O dönem işçileri işten çıkarıp yeni işçi mi aldım? Tam tersine Bahçeşehir Belediyesi’nde müdire olan ve AK Parti’ye oy vermediğini bildiğim ve işini düzgün yapan Mali İşler Müdiremizle 8,5 yıl birlikte çalıştık. O müdiremiz daha sonra başka bir belediyeye müdür yardımcısı olarak gitti ve sonrasında da Avcılar’da CHP’den belediye başkan aday adayı oldu. İşini düzgün yapan birini ben neden işten çıkarayım? Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla Büyükçekmece Belediyesi’nin orada yaptığımız mitingde de söyledim. İşini düzgün yapan insanlarla bizim bir derdimiz yok. Mesaisine gelip alın teri ile ekmeğini kazanıyor. Biz onun ekmeğini, alın terini korumakla mükellefiz. Bizler çalışanlarımızın siyasi düşüncelerine bakmayıp yaptıkları işe bakarız. AK Partili de olsa ve işini yapmıyorsa o da kendine yer baksın. Kimse kusura bakmasın, herkes aldığı maaşı hak edecek. En iyi AK Partili, AK Parti kazandığında belediyede en iyi çalışandır” 

Mevlüt Uysal 'CHP'li işçileri çıkaracak' iddiasına yanıt verdi! - Resim : 2

"METROBÜS SİLİVRİ’YE KADAR UZAYACAK"

Başkan Uysal Büyükçekmece’nin en büyük problemlerinden birinin de ulaşım problemi olduğunu ve bu problemi Metrobüs ve metro ile çözeceklerini ifade ederek bugün yaşadığı bir olayı şöyle anlattı: Bugün esnaf ziyareti yaptığım sırada bir vatandaşımız yanıma geldi, ‘Başkanım Büyükçekmece’ye metrobüs daha önce gelecekmiş ancak siz belediye başkanı olduktan sonra engel olmuşsunuz’ bize böyle anlatıyorlar dedi. Tam kuyruklu yalan. Neden? Ben 2017 yılının ekim ayında göreve geldikten sonra bana sordular ‘metrobüs uzayacak mı?’ Ben de teknik olarak mümkün değil çünkü metrobüs normalde günde 500-600 bin kişiyi taşımak üzerine tasarlanmış ama şuanda 900 bin kişi taşınıyor dedim. Biz o zaman metrobüsü uzatsak ne şimdiki binebilen insanlar binebilecekti ne de uzattığımız hat üzerinde ki insanlar rahat olarak binebilecekti. Uzattığımız zaman sistem işleyemez hale gelecekti. Ancak metrobüs yeni bir sistemle entegre olursa yolcu yükü azaltılırsa o zaman olabilir demiştim. Geçtiğimiz hafta Gebze-Halkalı Banliyö hattı açıldı dün ise Mahmutbey-Mecidiyeköy hattının deneme seferleri başladı. 3-5 ay içerisinde orası da tam olarak hizmete girecek ve metrobüsün yolcu yükünü azaltacak. Bundan dolayı biz de metrobüs hattını Büyükçekmece’ye kadar uzatacağız. Geçmişte engel olmuş diyenler, sözlerimizi eksik aktarıp sizleri yanıltıyorlar, palavra atıyorlar. Metrobüs Silivri’ye kadar uzayacak ayrıca metro da gelecek” 

Mevlüt Uysal 'CHP'li işçileri çıkaracak' iddiasına yanıt verdi! ile ilgili etiketler Büyükçekmece Mevlüt Uysal
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.