Mevlüt Çavuşoğlu: Tek taraflı olmayın

Macar mevkidaşı ile ortak açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB'nin yaptırım açıklamalarına ilişkin, ''AB gerçekleri görmeli, tek taraflı olmamalı. Yunanistan diyaloğa yanaşmadı.'' ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto ile basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

AB İLE İLİŞKİLER

''Prensipler üzerinden doğrular üzerinden ilkeler çerçevesinden gitmek lazım. Öyle olunca bizim sık sık şikayet ettiğimiz çifte standarttan da uzaklaşılmış olur.
Avrupa ve dünya zor bir süreçten geçiyor. Bir çok sınama ile karşı karşıyayız. Bu süreç bize her zamankinden daha fazla işbirliği ve dayanışmaya ihtiyaç olduğu ortaya çıktı. Kazan-kazan anlayışıyla devam ederiz.

DOĞU AKDENİZ'DEKİ GELİŞMELER

Biz yarınki zirvede değil AB’den her zaman stratejik ve aklı selim davranmasını bekliyoruz. Sorunlara katkı yapmasını isteriz. AB’nin arabulucu rolünü üstlenmesi gerekiyor.

Diplomasiye önemli fırsatlar verdik. Bir keresinde geminin çıkışını geciktirdik, ikincisinde bakım için gemi Antalya limanına geldi. Bu süreçlerde Yunanistan ve Rum Kesimi’nin kışkırtıcı adımlarını gördük. Böyle bir süreçte AB, Yunanistan ve Rum Kesimini masaya getirebilirdi maalesef olmadı. 20 Ekimden bu yana Yunanistan’ın kışkırtıcı tavırları devam ediyor.

11 tane NAVTEX, 12 tane NOTAM yayınladılar. Ayrıca silahsızlandırılmış adaların statüsünü ihlal etmek için kışkırtıcı adımlarda bulundular. Biz çok sabırlı davrandı.

Yunanistan diyaloğa yanaşmadı. NATO'nun bu ayrıştırıcı toplantılarına da son dönemlerde katılmaz oldular. Kim diyalogdan kaçıyor? Yunanistan Oruç Reis gemisi orada olduğu sürece toplantıya gelmeyeceğiz demişlerdi.''

Mevlüt Çavuşoğlu: Tek taraflı olmayın ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.