Mevlid Kandili Tesbihi nasıl çekilir? Kandil gecesi tesbihatı nasıl yapılır?

2021 Mevlid Kandili 17 Ekim Pazar günü idrak edilecek. Peygamber efendimizin dünyaya teşriflerinin yıldönümü olan ve İslam alemi içinde önemli günlerden olan Mevlid Kandilinde çekilecek tesbihler de merak ediliyor. Hz. Muhammed efendimiz, kandil günlerinin ibadetle değerlendirilmesi gerektiğini buyurmuştur. Peki Mevlid kandilinde hangi tesbihler çekilir?

Mevlid Kandilinde çekilecek tesbihler merak ediliyor. 2021 Mevlid Kandili 17 Ekim pazar günü kutlanacak. Müslüman vatandaşlar mübarek kandil gecesini ibadet ve dua ile geçirdiği ancak bu günde hangi tesbihlerin çekileceğini araştırıyor. Peki Mübarek Mevlid kandilinde hangi tesbihler çekilir?

MEVLİD KANDİLİ TESBİHATI!

Mevlid Kandilinde günahların affına vesile olan tesbih namazı kılabilmek için şu tesbihi ezbere bilmek gerekir : "Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym".

Mevlid Kandiline hangi ibadetler yapılır?

Kandil gecelerine özel bir ibadet şekli bulunmuyor. Ancak Peygamber efendimizi Hz. Muhammed, kandil gecelerinin tesbih çekilerek, namaz kılarak ve dua ederk geçirilmesi gerektiğin buyurmuştur.

Mevlid Kandili Tesbihi nasıl çekilir? Kandil gecesi tesbihatı nasıl yapılır?

Tövbe istiğfar etmek de Mevlid Kandilinde yapılacak ibadetlerdendir.

Diğer yandan Mevlid Kandili gibi özel ve anlamlı günleri değerlendirmenin bir başka yolu da Kuran-ı Kerim okumaktır.

Dini kaynaklara göre Mevlid Kandili'nde oruç tutulmasına dair herhangi bir bilgi yer almamasına karşın, bu gece, Resulullah'ın doğum zamanında görülen hâlleri, mucizeleri okumak, dinlemek, öğrenmek çok sevaptır. Bugün veya ertesi gün oruç tutmakta mahzur yoktur.

Mevlid Kandili Tesbihi nasıl çekilir? Kandil gecesi tesbihatı nasıl yapılır? ile ilgili etiketler Mevlid Kandili mevlid kandili tesbihatı mevlid kandilinde neler yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.