Mevlid Kandili gecesi yapılacak ibadetler! Kandilde edilecek dualar

Mevlid Kandili gecesi yapılacak ibadetler! Peygamber efendimizin doğduğu Hicri Rebiülevvel ayının on ikinci gecesi olan Mevlid Kandili'nde dualar okunacak ve ibadetler gerçekleşecek. İslam aleminin heyecanla beklediği Mevlid Kandili gecesi yapılacak ibadetler ise merak ediliyor. İşte Mevlid Kandili gecesi yapılacak ibadetler!

Mevlid Kandili gecesi yapılacak ibadetler! Müslüman dünyası Mevlid Kandili'ni bu sene 8 Kasım 2019 tarihinde idrak edecek. Mevlid Kandili'nde dualar edilecek. Peygamberin dünyaya geldiği gün olarak kabul edilen gecede yapılacak ibadetler ise araştırılıyor. Peki Mevlid Kandili gecesi hangi ibadetler yapılır?

MEVLİD KANDİLİ DUASI VE NAMAZI NASIL KILINIR?

Mevlid Kandili gecesinde edilen dualar kabul olur. Kandil gecesi 4 rekat tesbih namazı kılabilirsiniz. Mevlid Kandili duası ile kandil namazının kılınışı, nasıl niyet edildiğini saat kaçta kılmanız gerektiğini aşağıda bulacaksınız.

Mevlid Kandili'nde kimin bir dileği varsa akşam namazını kılıp yerinden kalkmadan 40 kere Fatiha süresini okuyup ardından şu duayı ederse kabul olunur.

-“Allah’ım ! Senin ilmin benim isteğime yeterlidir. Fatiha hürmetine dileklerimi ihsan eyle. Senin keremin bana kafidir. Kereminle muamele eyle. Fatiha hürmetine gönlümde olanı meydana getir Allah’ım!”

MEVLİD KANDİLİ DUALARI

Ey bütün kâinatı idare eden, ey bütün canlılara can veren, ey bütün âlemleri terbiyesi altında bulunduran yüce Allah’ım!

Bütün kâinatın diliyle, yarattığın tüm mahlûkatın zerrelerinin sayısınca ve hamd edenlerin hamdleriyle sana hamd ediyor ve bütün kâinatın diliyle; yarattığın tüm mahlûkatın zerrelerinin sayısınca salât ve selâm vericilerin salât ve selâmlarıyla, efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v.)’ya salât ve selâm gönderiyoruz.

MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

2019 Yılının Mevlid Kandili, 8 Kasım 2019 Cuma günü idrak edilecek.

Peygamberin dünyaya gelişinin yıldönümü olan Mevlid Kandili her yıl İslam alemi tarafından çeşitli etkinlikler ve ibadetlerle anılıyor. Diyanet'in kandille ilgili paylaşımı ise şöyle; Mevlid Kandili insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.

Mevlid Kandili gecesi yapılacak ibadetler! Kandilde edilecek dualar ile ilgili etiketler İslam Kandil Müslüman dua Mevlid Kandili
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.