Mevlid Kandili Ekim ayının kaçında? 2021 Mevlid Kandili bu ayın kaçında?

Mevlid Kandili Ekim ayının kaçında? merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı daha önce Dini Günler takviminde Mevlid Kandili'nin ne zaman idrak edileceğine yer vermişti. "Doğma, Doğum" anlamına gelen Mevlid sözcüğüyle bilinen Mevlid Kandili, Hz. Muhammed'in dünyaya geldiği tarihi ifade ediyor. Peki 2021 Mevlid Kandili ne zaman?

Mevlid Kandili Ekim ayının kaçında? Resul-i Ekrem efendimizin dünyaya geldiği tarih olarak idrak edilen Mevlid Kandili 2021 yılında hangi ayda kutlanacak? Mübarek günü iple çeken müslümanlar, Mevlid Kandili'nde yapılacak ibadetleri de araştırmaya başladı. Ekim ayı içerisinde kutlanacak olan Mevlid Kandili tarihi ne zaman?

2021 MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

Mevlid Kandili, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamber efendimizin dünyaya geliş tarihidir. Doğum, doğum zamanı gibi anlamları olan mevlit kelimesi ile bilinen Mevlid Kandili 17 Ekim 2021 Pazar günü kutlanacak.

Mevlid Kandili Ekim ayının kaçında? 2021 Mevlid Kandili bu ayın kaçında?

MEVLİD KANDİLİ'NDE NE YAPILIR?

Hz. Muhammed'in (s.a.v.) doğduğu bu mübarek güne Mevlid Kandili denir. Bu mübarek gecede bol bol Kuran-ı Kerim okumak, ibadet etmek, vakit ve kaza namazlarını kılmak çok önemlidir. Resûlullah Efendimiz'e salavat getirmeyi Allah Teâla emretmiştir. Peygamber Efendimizin dünyaya geldiği bu gecede en önemli ibadetlerden biri de ona salavat getirmektir. Ayrıca hadis-i şeriflerde salavat getirenin bütün sıkıntılarının giderileceği bildirilmiştir.

MEVLİD KANDİLİ'NDE ORUÇ TUTULUR MU?

Resûlullah Efendimiz doğduğum gün oruç tutarım buyuruyor, Peygamberimiz tuttuğuna göre, şükrâne olarak Cenâb-ı Hakk'a teşekkür olarak tutmakta ecir var, müstehabdır.

Resûlullah'a pazartesi günü oruç tutmanın fazileti soruldu. O da şöyle buyurdu: "O gün, benim doğduğum, peygamber olduğum (veya bana vahiy geldiği) gündür." (Müslim, Siyam 197, 198)

Bu hadisten yola çıkarak büyükler Resûlullah Efendimiz'in doğduğu gün oruç tutmanın güzel olacağını belirtmişlerdir.

Mevlid Kandili Ekim ayının kaçında? 2021 Mevlid Kandili bu ayın kaçında? ile ilgili etiketler Mevlid Kandili 2021 mevlid kandili ne zaman mevlid kandili tarihi mevlid kandili bu ay mı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.