Mevlana Değişim Programı Nedir? Erasmus ile farkı nedir? Mevlana Değişim Programı olan ülkeler....

Üniversiteyi yurt dışında okuma hayali kurmayan öğrenci yok gibidir. Hem yabancı dilini geliştirmek hem de okuduğu bölümün derslerini bir başka ülkede almak için bu hayali gerçekleştirmenin yollarını arar. Mevlana Değişim Programı tam da bu amaca hizmet eder. Peki Mevlana Değişim programı nedir, paralı mı? Mevlana Değişim Programı'nın Erasmus'tan farkı nedir?

Mevlana Değişim Programı yurt içinde bir yüksek öğretim kurumunda eğitim alan öğrenciye yurt dışında aynı eğitimi veren yüksek öğretim kurumunda eğitim alma fırsatını sunar. Aslında ülkemizde üniversite değişim programı deyince akıllara bir tek Erasmus gelir. Bu kadar bilinmesinin altında yatan nedenler de farklıdır. Mevlana Değişim Programı nedir? Erasmus'tan farkı nedir?

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR?

Yurt içi yüksek öğretim kurumları ile yurt dışı yüksek öğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan Mevlana Değişim programı Avrupa Birliği Üyesi olmayan ülkeleri de kapsamaktadır.

Mevlana Değişim Programı nedir? Mevlana yapmak için şartlar? Mevlana  Değişim Programı ülkeleri - Takvim

Mevlana Değişim Programı'nın Erasmus'tan farkı nedir?

Mevlana Değişimi Programı ile Erasmus temek olarak aynıdır. Ancak ikisi arasındaki fark, Erasmus Avrupa Birliği üyesi ülkeler arasında değişim yaparken Mevlana Değişim Programı'nda AB üyesi olmayan ülkeler yer aldı. Peki Mevlana Değişim Programında hangi ülkeler var?

Aralarında ABD, Japonya, Rusya, Çin, Azerbaycan ve Güney Kore'nin de dahil olduğu birçok ülkeye öğrenciler Mevlana Değişim programı ile gidebilmektedir.

Öte yandan değişim programına katılan öğrenciler bir başka değişimi programından da yararlanabilir.

Mevlana Değişim Programı Katılım Koşulları nelerdir?

Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının dört üzerinden en az iki buçuk olması,
Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının dört üzerinden en az üç olması.
- %50 dil puanı + %50 Not Ortalaması
- Hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan faydalanamazlar.

Mevlana Değişim Programı paralı mı?

Mevlana Değişim Programına katılan öğrenciler, yurt dışında eğitim alacakları yüksek öğreti kurumuna para ödemezler.

Mevlana Değişim Programına kimler başvurabilir?

Mevlana Değişim Programı kapsamında öğrenci değişimine, Türkiye'deki bütün yükseköğretim kurumlarında (Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalamış olan yükseköğretim kurumlarında) örgün eğitim programlarına kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katılabilirler.

Mevlana Değişim Programı Nedir? Erasmus ile farkı nedir? Mevlana Değişim Programı olan ülkeler.... ile ilgili etiketler üniversite mevlana değişim programı nedir mevlana değişim paralı mı erasmus mevlana değişim programı şartları
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.