Metroda kadın yolcuyu bıçakla tehdit eden saldırgan tutuklandı

İstanbul'da Kadıköy-Tavşantepe metrosunda bir kadını bıçakla tehdit eden saldırgan Emrah Yılmaz gözaltına alınmasının ardından sevk edildiği mahkeme tarafından silahlı tehdit, basit yaralama ve halk arasında panik yaratmak suçlarından tutuklandı. Zanlı ifadesinde kendisini korumak için bıçağını çıkardığını, bıçağı kimseyi hedef göstererek sallamadığını öne sürdü.

Olay, geçtiğimiz akşam Kadıköy-Tavşantepe metrosunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, seferini gerçekleştiren metro Bostancı durağına geldiği sırada yolculuk eden bir şahıs, henüz bilinmeyen bir nedenle genç kadınla tartışmaya başladı.

Tartışmanın büyümesiyle şüpheli şahıs yanında taşıdığı bıçağı çıkartarak genç kadının üzerine yürüyerek hakaretler savurdu.

Çevredeki vatandaşların çaresizce izlediği korku dolu anlar saldırgan şahsın durakta inmesiyle son buldu.

EVİNDE YAKALANARAK GÖZALTINA ALINDI

Kadın yolcuyu bıçakla tehdit eden saldırganın yakalanması için harekete geçen polis şüpheli Emrah Yılmaz'ı Maltepe'deki evinde yakalayarak gözaltına aldı. Yılmaz'ın 20 suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

MAHKEME TARAFINDAN TUTUKLANDI

Emniyetteki ilk ifadesinin ardından savcılığa getirilen Emrah Yılmaz tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Yılmaz çıkarıldığı mahkeme tarafından silahlı tehdit, basit yaralama ve halk arasında panik yaratmak suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İŞTE İFADESİ...

Emrah Yılmaz'ın ilk ifadesinde "Cebimde bıçakla metroya bindim. Oturuyordum. 2-3 durak gittik. Bostancı durağına geldiğimizde ismini bilmediğim, karşımda oturan kapalı bayanın maskesinin aşağıda olduğunu gördüm. Ve bayana nazik bir şekilde korona var maskenizi tam kapatır mısınız dedim. Bu bayan kızgın bir şekilde çekmeyeceğim siz karışamazsınız dedi. Ben birkaç kez uyarmaya devam ettim. O sırada başka bir kadın, kapalı bayanı savunmaya yönelik bağırarak tam hatırlamadığım sözler kullandı. Ben herkesin hakkını savunuyorum astım hastasıyım ama maske takıyorum dedim. Yanında annesi de vardı. O da bana hakaret etti" dediği öğrenildi.

"ANNE KIZ BANA SALDIRDILAR, KENDİMİ KORUMAK İÇİN BIÇAĞI ÇIKARDIM"

Tartışma nedeniyle metrodaki insanların araya girip kendisini tutmaya çalıştığını söyleyen Emrah Yılmaz, "Bu sırada genç bayan bana döner tekme attı. Karnıma geldi. Beni tutanlar olduğu için karşılık veremedim. Annesi de bana saldırıp tekme ve yumruk attı. Ben de kendimi korumak üzere bıçağımı çıkardım. Darp ve linç edilmekten kurtulmak, kapıya yönelip ortamdan kurtulmak için çıkardım. Kimseyi hedef göstererek bıçağı sallamadım ve bıçakla tehdit etmedim. 50-60 kişi üzerime geldiği için kendimi kurtarmak adına bıçak gösterdim" dedi.Suçlamaları kabul etmediğini söyleyen Yılmaz, kendisine tekme attığını öne süren kadın ve annesinden aynı zamanda maske takmadığını belirttiği kadından davacı ve şikayetçi olduğunu kaydetti.

Metroda kadın yolcuyu bıçakla tehdit eden saldırgan tutuklandı ile ilgili etiketler metro tavşantepe kadıköy metrosu bıçaklı saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.