Metrobüs ve duraklarda sosyal mesafe hiçe sayıldı

İstanbul’da toplu taşıma araçlarında 1 Haziran’dan bu yana oluşan dikkat çekici yoğunluk bugün sabah erken saatlerde de devam etti. Yoğunluk nedeniyle metrobüs içerisinde ve duraklarda sosyal mesafe de hiçe sayıldı. Bazı vatandaşların maske takmayarak vatandaşların can güvenliğini hiçe saydığı görüldü. Maskesiz vatandaşların araçlara rahatça binmesi vatandaşların tepkisine yol açtı.

Korona virüsle (Covid-19) mücadele kapsamında alınan tedbirler, 1 Haziran itibariyle yerini normalleşme adımlarına bırakmıştı. Normalleşme adımlarıyla birlikte şehirdeki insan hareketliliği de artış göstermeye başladı.

KARARLAR HİÇE SAYILDI

İstanbul İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından toplu taşıma araçlarında oturan yolcu sayısının üçte biri oranında ayakta yolcu olabileceği kararı alınmıştı. Kararlara rağmen bugün mesai saatinin başlamasına yakın saatlerde bazı duraklarda ve metrobüslerde oluşan yoğunluklar nedeniyle sosyal mesafe hiçe sayıldı.

Metrobüs ve duraklarda sosyal mesafe hiçe sayıldı

ÜSTELİK MASKE YOK!

Araçlarda yolculuk eden bazı vatandaşlar ise maske takmadı. Bu vatandaşlar hem kendi sağlıklarını hiçe saydı hem de olası bir hastalık durumunda öteki yolculara virüsün bulaşma riskini artırdı. Bazı vatandaşlar ise maskesiz yolculuğa göz yuman İBB'ye tepki gösterdi. 

Metrobüs ve duraklarda sosyal mesafe hiçe sayıldı - Resim : 2

UZUN KUYRUK

Öte yandan İstanbul’da Haliç Köprüsü üzerinde araç ve metrobüs yoğunluğu yaşandı. Kontrollü normalleşme sürecinde İstanbul trafiği eski günlerini aratmaz hale geldi. İş çıkışı Haliç Köprüsü üzerinde yoğun trafik oluştu. Haliç Köprüsü’nde gidiş ve geliş istikametinde trafik durma noktasına gelirken, durağa yanaşmak isteyen metrobüslerin uzun kuyruklar oluşturduğu gözlendi. Arka arkaya duran metrobüsler, sırayla durağa yanaşarak yolcularını alıp yollarına devam etti.

Metrobüs ve duraklarda sosyal mesafe hiçe sayıldı ile ilgili etiketler İstanbul İBB maske Sosyal Medya İstanbul'da
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.