Metro Turizm Afgan göçmenleri Batı'ya mı taşıyor?

Afgan mültecilerin Batı illerine şehirlerarası yolcu otobüsleriyle taşındığı ortaya çıktı! Metro Turizm'in Afgan kaçakları otobüslerle taşıdığı görüntüler büyük tepki topladı...

Türkiye uzun süredir Suriyeli ve Afgan göçmenlerin neden olduğu sosyal ve ekonomik sorunları tartışıyor.

Bu konuda, zaman zaman ırkçı tahrikler ile birlikte tehlikeli provokasyonlar da hayata geçirilmek isteniyor.

ABD'nin Afganistan'dan askerlerini geri çekmesi ile birlikte Afgan göçmenlerin Türkiye'ye yönelik yasa dışı göçü de hız kazandı.

Bu noktada, ortaya çıkan yeni görüntüler ise büyük ses getireceğe benziyor. İran sınırından Van’a akın eden mültecilerim Van’ın Erciş ilçesinden sonra Metro Turizme ait bir otobüs firması tarafından batı illerine götürüldüğü ortaya çıktı.

Medyablok sitesinin haberine göre, Metro Turizm'in yolcu otobüsleri ile mülteci taşıdığı kameralar ile kayıt altına alındı. 

Dedeli Jandarma Karakolu kontrol noktasında durdurulan araçta çok sayıda Afgan mültecinin taşıdığı resmi olarak kayıtlara geçti. Yaşanan duruma ilişkin savunmada bulunan araç şoförünün, “Birçok firma mülteci taşıyor” ifadeleri ise dikkat çekti.  

Erciş ilçesine bağlı Kocapınar Mahallesinin yaklaşık on kilometre çıkışında bulunan kontrol noktasında durdurulan Metro Turizm'e ait araçta yaklaşık 9 mültecinin yer aldığı görüldü. Mültecilerin çoğunun Afgan uyruklu olmaları da dikkat çekti.

Sadece Metro’nun değil birçok otobüs firmasının da mülteci taşıdığını belirten şoför, "Bilet kesiyorlar, bizde alıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Aldıkları mültecilerin biletlerinin olduğunu belirten şoför, “Firma bilet kesiyor, ‘Şuradan yolcu alacaksınız’ diyor biz de alıyoruz. Biz nereden bilelim mülteci olup olmadığını?” ifadelerini kullandı.


Metro Turizm Afgan göçmenleri Batı'ya mı taşıyor? ile ilgili etiketler metro göçmen afgan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.