Metro saldırganı Zülfikarlı provokatörü hatırlatıyor!

Kadıköy metrosunda bir kadına yönelik bıçaklı dehşetin sır perdesinin aralanması amacıyla yoğun bir çalışma yürütülüyor... Olayın, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'nün hemen öncesinde yaşanması üzerine, bugün düzenlenecek protestolara katılıma yönelik bir eylemsellik amacı taşıyıp taşımadığı araştırılıyor. Diğer yandan, metro saldırganı E.Y.'nin geçmişte Türkiye'nin günlerce konuştuğu "Zülfikarlı provokatöre" benzerliği de dikkat çekici...

Türkiye, İstanbul Metrosu'nun Kadıköy-Tavşantepe hattında yaşanan korkunç olayı konuşuyor...

Adının E.Y. olduğu tespit edilen şahıs, dün saat 19.00 sularında Kadıköy'den hareket eden metro aracı Bostancı İstasyonu'na yaklaştığı sırada, henüz belirlenemeyen nedenle bir kadın yolcuyla tartışmaya başladı.

Bu kişi, daha sonra bıçak çekip üzerine yürüdüğü kadına tehdit ve hakaretlerde bulundu. Olay, şüphelinin durakta inmesiyle sonlanırken, metro aracındaki diğer yolcular yaşananları endişe ve şaşkınlık içerisinde izledi. Yaşanan olay, bir başka yolcu tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

 "TEKVANDOCUYUM AMA..."

Bıçaklı kişinin tehditler savurduğu 26 yaşındaki Senanur Damgacı ise annesiyle yolculuk yaparken bıçaklı kişinin tehdidiyle karşılaştıklarını belirterek, "Tekvandocuyum. Kendime güvendim ama o sırada çok korktuk" dedi.

Görüntüler sosyal medyada da paylaşılırken, Bostancı İstasyonu'na giden polis ekipleri, şahsın yakalanması için durak ve araç kamerası görüntülerini incelemeye aldı.

Kısa süre sonra şahıs yakalanarak gözaltına alındığı bilgisi paylaşılırken, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

"Yapılan araştırmalarda, görüntüyü paylaşan şahsın mağdur şahıs olmadığı paylaşım yapan kişinin alıntı yaparak paylaştığı tespit edilmiştir. Çevrede yapılan çalışmalar sonucu görüntülerdeki şahsın E.Y. (32) olduğu tespit edilmiştir. Yapılan çalışma sonucu şahıs 02:30 sıralarında yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli şahsın yapılan incelemesinde 20 adet suç kaydının olduğu anlaşılmıştır. Yakalanan şahıs hakkında adli tahkikat başlatılmıştır." 

 BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada konu hakkında derhal soruşturma başlatıldığı ve yakalanan şüpheli E.Y.'nin bugün itibariyle adliyeye getirileceği belirtildi.

Açıklamada, "Soruşturmamız kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkmasını sağlayacak deliller süratle toplanmakta olup, ayrıca eyleme maruz kalan mağdurların korunmaları yönünde gerekli tedbirler de alınmaktadır" denildi.

Metro saldırganı Zülfikarlı provokatörü hatırlatıyor!

ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKİCİ

Diğer yandan İstanbul Metrosu'ndaki korkunç olayın zamanlaması da dikkat çekti.

24 Kasım'da gerçekleşen olayın, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nün hemen öncesinde yaşanması şüphe uyandırdı.

25 Kasım'da Türkiye’nin dört bir yanında kadınların sokağa çağrılarak protesto gösterilerine katılımlarının istendiği bir dönemde bu saldırının gerçekleşmesi, olayın eylemsellik amacıyla yapılan bir provokasyon olup olmadığı yönünde soru işaretleri yarattı.

Bilindiği gibi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında bugün İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Eskişehir ve Kocaeli gibi illerde gösteri yürüyüşlerine katılım çağrıları yapıldı. Gösterilerin bir kısmının da çeşitli illerdeki üniversite kampüslerinde düzenlenmesi öngörülüyor.

Bu noktada 24 Kasım dehşetinin, bu eylemlere katılımı ve eylemlerin kapsamını etkilemeyi amaçlayan bir provokasyon olabileceği ihtimali, güvenlik kaynakları tarafından ciddi şekilde değerlendiriliyor.

Saldırgan E.Y. hakkındaki soruşturmanın da bu ayrıntı üzerinden derinleştirileceği belirtiliyor.

Metro saldırganı Zülfikarlı provokatörü hatırlatıyor! - Resim : 2

METRO SALDIRGANI ZÜLFİKARLI PROVOKATÖRÜ ANIMSATTI...

Hatırlanacağı gibi, 2008 yılında üniversite eylemlerini provoke etmek amacıyla kamuoyunda "Zülfikarlı provkatör" olarak bilinen bir saldırgan sahneye çıkmıştı.

Şahıs, belinden çıkardığı iki tabancasını, Akdeniz Üniversitesi'nde sol görüşlü öğrencilere doğrultulup ateş etmişti ve çıkan çatışmada 18 kişi yaralanmıştı.

Metro saldırganının, "Zülfikarlı provkatör" olarak bilinen Ömer Ulusoy'a benzerliği de bu konuda ilginç bir detay olarak kayıtlara geçti.

Üniversite olaylarının ardından yakalanan, 34 yaşındaki Ulusoy'un da tıpkı E.Y. gibi suç makinesi olduğu tespit edilmişti.

Ulusoy'un hakkında, darp, tehdit, Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet, uyuşturucu bulundurmak ve sarkıntılık suçlarından beş kez işlem yapıldığı ortaya çıkmıştı!

Metro saldırganı Zülfikarlı provokatörü hatırlatıyor! - Resim : 3

KADIKÖY PROVOKASYONU SONRASI 25 KASIM ÇAĞRILARI

Öte yandan, Kadıköy metrosunda yaşanan olayın hemen ardından sosyal medyada yer alan mesajlar da bu çerçevede dikkat çekti.

Metro saldırısı sonrası "25 Kasım" etiketi ile sosyal medyada çok sayıda mesaj paylaşıldı.

O mesajların bazılarında şu ifadeler yer aldı;

Metro saldırganı Zülfikarlı provokatörü hatırlatıyor! ile ilgili etiketler Kadın 25 Kasım kadıköy metrosu saldırgan zülfikarlı provokatör bıçak
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.