Metro saldırganı bıçakla metroya nasıl binebildi?

İstanbul Tavşantepe metrosunda elinde bıçakla metrodaki kadınları tehdit eden saldırganın görüntüleri büyük tepki çekti. Saldırganın yakalanması tepkileri dindirmeye yetmezken, sosyal medyada binlerce kullanıcı "Saldırgan metroya bıçakla nasıl girebildi, X-Ray cihazları işe yaramıyor mu?" diye sordu. Tepkilerin odağındaki İBB'nin Sözcüsü Murat Ongun, "Güvenlik önlemleri ile ilgili inceleme başlatılmıştır" dedi.

Tavşantepe metrosunda kadınlara bıçakla tehditler savuran E.Y. isimli saldırgan gece yarısı yakalandı.  E.Y.'nin kullanmak için uyuşturucu madde bulundurma, uyuşturucu madde ticareti, kasten yaralama, tehdit hakaret, kişi hürriyetinden yoksun kılma, mala zarar verme suçlarından toplamda 20 adet suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

SALDIRGAN YAKALANDI AMA TEPKİLER DİNMİYOR

Suç dosyası bir hayli kabarık olan bıçaklı saldırganın yakalanması tepkiler dindirmeye yetmezken, binlerce sosyal medya kullanıcısı olaya ilişkin tepkilerini dile getirdi. Metroda yaşanan olayın büyük bir güvenlik açığı olduğunu ve çok daha kötü olaylar yaşanabileceğine dikkat çeken kullanıcılar, yetkililere "Saldırgan metroya bıçakla nasıl girebildi, X-Ray cihazları işe yaramıyor mu?" sorularına yanıt vermelerini istedi.

İBB'DEN METRODAKİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ AÇIKLAMASI

İBB Sözcüsü Murat Ongun, yaşanan olayın ardından metrolardaki güvenlik önlemlerine ilişkin inceleme yapılacağını söyledi.

Ongun, "Dün Kadıköy Tavşantepe Metrosu'ndaki saldırgan şahıs ile ilgili Emniyet'te işlemler devam ederken metrodaki güvenlik önlemleri ile ilgili inceleme başlatılmıştır. Kadın yolcularımız başta olmak üzere tüm vatandaşların güvenli ulaşımı önceliğimizdir" dedi.

Metro saldırganı bıçakla metroya nasıl binebildi? ile ilgili etiketler İBB metro bıçaklı saldırgan kadıköy tavşantepe
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.