Metro, metrobüs marmaray da HES kodu zorunlu mu? Akıllı seyahat kartı nedir?

Toplu taşımada HES kodu zorunlu mu? Metro, Metrobüs Marmaray da HES kodu şart mı? İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen “Şehir içi toplu ulaşımda HES kodu sorgulama” genelgesinde vatandaşlar araştırmalarına başladı. Akıllı seyahat kartı nedir? İşte detaylar…

Toplu taşımada HES kodu zorunlu mu? Metro, Metrobüs Marmaray da HES kodu şart mı? İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen “Şehir içi toplu ulaşımda HES kodu sorgulama” genelgesi kafaların karışmasına neden oldu.

İçişleri Bakanlığı 81 İl valiliklerine "Şehir içi toplu ulaşımda HES kodu sorgulama" ve "Konaklama tesislerinde HES kodu zorunluluğu" konulu iki ayrı genelge gönderdi.

"Şehir içi toplu ulaşımda HES kodu sorgulama" genelgesi kapsamında; şehir içi toplu ulaşım araçlarında kişiye özel elektronik/akıllı seyahat kart sistemleri, Sağlık Bakanlığı'nın Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına entegre olacak.

Entegrasyon ile Covid19 tanılı ya da temaslısı olanların varsa kişiselleştirilmiş seyahat kartları, izolasyon süresi boyunca otomatik olarak askıya alınacak. Covid19 tanılı ya da temaslısı olan ve izolasyonda olması gerektiği halde toplu ulaşım aracı kullananlar hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

"Konaklama tesislerinde HES kodu zorunluluğu" genelgesi kapsamında bugünden itibaren kamu ve özel tüm konaklama tesislerine kabullerde HES kodu zorunluluğu getirildi. HES kodu sorgulaması, müşterilerin konaklama tesisine kabulü sırasında yapılacak ve sorgulama sonucunda herhangi bir risk bulunmayan (tanılı ya da temaslı olmayan) kişilerin tesise kabul işlemleri gerçekleştirilecek.

Metro, metrobüs marmaray da HES kodu zorunlu mu? Akıllı seyahat kartı nedir? ile ilgili etiketler HES HES kodu Akıllı seyahat kartı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.