Metin Temel ve Zekai Aksakallı emekli edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarını onayladı. 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay, general ve amiralliğe yükseltildi. Emekli edilen 30 general/amiral arasında Eski İkinci Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel ve Eski Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı da yer aldı. Aksakallı ve Temel, kadro yetersizliği nedeniyle emekli edildi.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı.

Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay, general ve amiralliğe yükseltildi. 35 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 294 albayın görev süreleri ise iki yıl uzatıldı.

YAŞ kararlarıyla Genelkurmay 2. Başkanı Korgeneral Metin Gürak orgeneralliğe, Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu oramiralliğe terfi etti.

3. Ordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Kara Kuvvetleri EDOK Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci ve 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın görev süreleri bir yıl uzatıldı.

TEMEL VE AKSAKALLI DAHİL 30 GENERAL EMEKLİ EDİLDİ

YAŞ kararlarına göre, 30 general/amiral kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi. Emekli edilenler arasında eski Özel Kuvvetler Komutanı olan 2. Kolordu Zekai Aksakallı ve eski 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel de bulunuyor.

GENERAL-AMİRAL SAYISINDA ARTIŞ

Kararlar 30 Ağustos 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak ve 226 olan general/amiral sayısı 247'ye çıkacak.

 

BİR ÜST RÜTBEYE YÜKSELTİLEN GENERAL-AMİRAL VE ALBAYLAR

GÖREV SÜRESİ BİR YIL UZATILAN GENERAL VE AMİRALLER

KADROSUZLUK NEDENİYLE EMEKLİYE SEVK EDİLEN GENERAL VE AMİRALLER

 

Metin Temel ve Zekai Aksakallı emekli edildi ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan YAŞ zekai aksakallı ismail metin temel
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.