Metin Kıratlı kimdir? Ne iş yapıyor? Kaç yaşında? Hangi göreve atandı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı son atama açıklandı. En yüksek devlet memuru olan Metin Kıratlı kimdir? Ne iş yapıyor? Kaç yaşında? Hangi göreve atandı? Ayrıntılı bilgiler haberimizde...

En yüksek devlet memurunun atamasını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerekli imzayı attı. Metin Kıratlı kimdir? Ne iş yapıyor? Kaç yaşında? Hangi göreve atandı? Merak edilen soruların yanıtları ve konuyla ilgili bilgileri bu haberde bir araya getirdik.

Metin Kıratlı kimdir? Ne iş yapıyor? Kaç yaşında? Hangi göreve atandı?


METİN KIRATLI HANGİ GÖREVE ATANDI?
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'na, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı'yı atadı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesinin ardından, Cumhurbaşkanlığına bağlı başkanlıklara atamalar yapılmaya devam ediliyor. Edinilen bilgiye göre, Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Kıratlı'yı atadı. Metin Kıratlı böylece "en yüksek devlet memuru" oldu.

Kıratlı'nın atamasına ilişkin kararname, ilerleyen günlerde Resmi Gazete'de yayımlanacak.

METİN KIRATLI KİMDİR?
11 Kasım 1969 yılında Konya Ereğli’de doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini burada tamamladı. 1986 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1990 yılında mezun oldu.

Hâkimlik stajını tamamladıktan sonra sırasıyla Ulaş (Sivas), Çaldıran (Van), Yalvaç (Isparta) ve Manavgat (Antalya) Hâkimlikleri, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Tetkik Hâkimliği, Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 30/12/2011 tarihinden itibaren Genel Müdür olarak görev yaptı. 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Yardımcısı olarak atandı. Evli ve iki çocuklu olup, iyi derecede Almanca bilmektedir.

CUMHURBAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER BAŞKANLIĞI
En yüksek devlet memuru olan İdari İşler Başkanı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığının en üst amiri olacak. İdari İşler Başkanı, bütün birimlerin faaliyetlerini, işlemlerini ve hesaplarını denetlemekle görevli ve yetkili olacak. Belirtilen hizmetlerin mevzuata, Cumhurbaşkanının politika ve talimatlarına uygun olarak yürütülmesinde Cumhurbaşkanına karşı sorumlu olacak.

İdari İşler Başkanı, Cumhurbaşkanı adına, Anayasada belirtilen görevlerinin yerine getirilmesinde ve yetkilerinin kullanılmasında Cumhurbaşkanına gerekli hizmetleri sunacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi ile olan münasebetlerin yürütülmesi ve kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyonun sağlanması, devlet teşkilatının düzenli ve etkin bir şekilde işlemesini temin edecek prensiplerin tespiti için gerekli çalışmaları yapacak.

İdari İşler Başkanı, iç güvenlik, dış güvenlik ve terörle mücadele konusunda koordinasyonun sağlanması için gerekli çalışmalar ile yapılan çalışmaların kamuoyundaki tesirlerini izleme ve değerlendirme çalışmalarını da yürütecek.

İdari İşler Başkanlığı, Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü, Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü, Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü, Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü birimlerinden oluşacak.

Metin Kıratlı kimdir? Ne iş yapıyor? Kaç yaşında? Hangi göreve atandı? ile ilgili etiketler metin kıratlı kimdir ne iş yapıyor kaç yaşında hangi göreve atandı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.