Metin Gürcan nasıl casusluk yaptı?

Siyasal ve askeri casusluk suçundan tutuklanan DEVA Partisi Kurucu Üyesi Metin Gürcan hakkında yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. Devlet sırlarını yabancı devlet görevlileriyle paylaşan Gürcan'ın 20 yıla kadar hapsi isteniyor. Gürcan'ın nasıl casusluk yaptığına dair ortaya çıkan detaylar çok daha vahim. Buna göre; Gürcan'ın devlet kurumlarında casuslarının olduğu ve sürekli bir bilgi akışı sağlandığı belirtiliyor.

DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya casusluk amacıyla temin etme' suçundan yürüttüğü soruşturma kapsamında, 26 Kasım'da İstanbul'daki evinde gözaltına alınmıştı. Gürcan, soruşturmanın yürütüldüğü Ankara'ya getirilerek, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulandı. Gürcan, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği Ankara Adliyesi’nde çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Siyasal ve askeri casusluk suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianameye MİT'in Gürcan hakkında hazırladığı rapor damga vurdu.

A Haber'in haberine göre; Metin Gürcan'ın Türkiye'nin Kuzey Irak'taki hava harekatlarının merkez üsleri ve komuta bölgesinin ayrıntılarını da yabancı ülke temsilcilerine verdiği ortaya çıktı. Gürcan'ın bu mahrem bilgileri elde etmesi, devlet kurumlarında casuslarının olduğuna işaret ediyor. 

Tespitlere göre; Gürcan, İspanya ve İtalya istihbarat servislerince 2016'dan itibaren "haber elemanı" olarak kullanıldı.

 

.

.

Metin Gürcan nasıl casusluk yaptı? ile ilgili etiketler metin gürcan casusluk
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.