Metin Gürcan kimdir?

Metin Gürcan kimdir? Ahmet Hakan Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Operasyon için takip edilmesi gereken yazarları ve muhabirleri sıraladı. Bu listesede yer alan Metin Gürcan vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. Peki, Metin Gürcan kimdir? Ne mezunu? Mesleği ne? Detaylar haberimizde...

Metin Gürcan kimdir? Her geçen saat bölgede sıcak gelişmeler yaşanırken, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'dan yaşananları daha iyi anlamak ve Türkiye'nin bölgede attığı adımları kavramak isteyenlere önemli önerilerde bulundu. Vatandaşların, Afrin harekatını takip eden ve yorumlayan 7 uzmanın isimlerini "takip edilecekler" listesine eklenmesini önerdi.Peki, Metin Gürcan kimdir? Ne mezunu? Mesleği ne? Detaylar haberimizde...

metin_gurcan_kimdir

METİN GÜRCAN KİMDİR?

Metin Gürcan, 1998-2014 yılları arası TSK’nın değişik birimlerinde çalıştı. Güneydoğu Anadolu bölgesi, Irak, Afganistan, Kazakistan ve Kırgızistan’da görev yaptı. Özel Kuvvetler bünyesinde yetişen Gürcan, 2008-2010 arası ABD Deniz Kuvvetleri Enstitüsü’nde ‘Bölgesel Kürt Yönetimi ile Bağdat merkezi yönetimi arasındaki çevre-merkez ilişkisi’ adlı teziyle Güvenlik Çalışmaları alanında master derecesi aldı. Ocak 2015'te kendi isteğiyle emekli oldu. Şu anda Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nde TSK’nın kurumsal dönüşüm kapasite ve isteği konusunda doktora tezini yazan Gürcan'ın Turkish Studies, Small Wars Journal, Dynamics of Asymmetric Conflict, Perceptions gibi uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde çatışmanın değişen doğası, terörizm, ayaklanma ve ayaklanmaya karşı koyma, sivil asker ilişkileri, dış politika ve askeri strateji konularında yayımlanan pek çok akademik makalesi bulunuyor.

AHMET HAKAN ÖNERDİ

Vatandaşların, Afrin harekatını takip eden ve yorumlayan 7 uzmanın isimlerini "takip edilecekler" listesine eklenmesini öneren Ahmet Hakan, listede bir Superhaber yazarını da saydı.

İşte o yazının ilgili bölümü;

- Afrin harekâtını takip edebileceğiniz 7 isim

1- CEM TEKEL: Sıcak bölgenin en göbeğindeki televizyon habercisi... Kameraman İsmail Özmeral’ın görüntüleriyle her akşam Kanal D Haber’e en sıcak izlenimleri aktarıyor... Silahların, bombaların, çatışmaların tam ortasında... Türkiye’nin tartışmasız en iyi ve en gözü pek savaş muhabiri...

*

2- METE YARAR: Askeri jargonu halk diline çevirme konusunda 10 numara... Askerin fedakârlığıyla ilgili duyguyu halka yansıtma konusunda benzersiz... Akılcılığı duygusallıkla dengeleme konusunda harika... “Bir bakalım ne diyor” hevesi uyandırma konusunda süper...

*

3- İLKER BAŞBUĞ: Söylediği her cümle, yaptığı her vurgu, dikkat çektiği her husus, ağzından çıkan her uyarı... Herkesin ama herkesin dikkatini çekiyor. Çünkü kendisine duyulan itimat, gerçekten sonsuz... Bunda konuya her açıdan hâkim olmasının yanı sıra samimiyetinin de büyük etkisi var.

*

4- FEHİM TAŞTEKİN: Herkesin söylediklerinden farklı şeyler söylemesi, hamasetten uzak durması, kimsenin işaret etmediği hususlara işaret etmesi, başka pencereler açması, “bir de işin şu tarafı var” noktasına dikkat çekmesi... Ve bütün bunları yaparken üslupsuzluğa zerre kadar kapılmaması... Bu açılardan dikkate değer.

*

5- ABDULLAH AĞAR: Atmıyor, sallamıyor, afaki konuşmuyor. Rakamlar veriyor, fotoğraflar yayınlıyor, doğrudan sıcak bölgeden kimsenin elde edemediği türden bilgiler veriyor. Hepsinden önemlisi: Bilgi vermekle yetinmemesi ve verdiği bilgileri akılcı biçimde analiz etmesi.

*

6- METİN GÜRCAN: Bir akademik tez gibi ele alıyor Afrin harekâtını... Akla gelebilecek her türlü soruyu cesaretle soruyor ve cesaretle cevaplıyor... Dolduruşa zerre kadar prim vermiyor. Yaptığı şey şu: Eldeki veriyi çok yönlü olarak ve soğukkanlılığı asla kaybetmeden analiz etmek. Bu açıdan verimli bir kaynak.

*

7- AHMET YAVUZ: Emekli general olmasına rağmen meseleye sadece askeri açıdan yaklaşmıyor. Diplomasiyi hep ön planda tutuyor... Konunun tarihsel arka planına müthiş hâkim... Ayrıca egemen güçlerin bölgedeki planları konusunda önemli tezleri var... Bu açılardan dikkate değer.

Metin Gürcan kimdir? ile ilgili etiketler metin gürcan kimdir ne mezunu mesleği ne
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.