Meteoroloji'den yeni uyarı geldi

Meteoroloji'den elde edilen son verilere göre; geçen hafta tüm yurdu etkisi altına alan sağanak yağış etkisini azaltacak. Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Ordu ve Artvin'de beklenen sağanak yağış konusunda vatandaşlar uyarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 28 Haziran 2020 Pazar günü hava durumu raporunu yayınladı. Buna göre ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Ordu ve Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yurdun hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice eseceği tahmin ediliyor.

 İL İL HAVA DURUMU

 Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık 31
İstanbul: Az bulutlu ve açık 30
İzmir: Az bulutlu ve açık 34
Adana: Az bulutlu ve açık 24
Antalya: Az bulutlu ve açık 38
Samsun: Parçalı bulutlu 29
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak yağışlı 26
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 37

İHA

Meteoroloji'den yeni uyarı geldi ile ilgili etiketler hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü Sağanak Yağış Yağmur Artvin Ordu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.