Tulpar soğuk hava dalgası nedir? Tulpar kar fırtınası İstanbul'u ne zaman vuracak?

Tulpar fırtınası olarak bilinen Avrupa Sibiryası’nı 2. kez vurması beklenen soğukların ülkemizi de vurması beklenmekte. Daha uzun ve daha güçlü bir şekilde sert esen rüzgar ile saatteki hızı 100 kilometre ve 200 kilometre arasında değişen Tulpar fırtınasının yeni bir soğuk hava dalgası yaşatabileceği ve bununla beraberde kar yağışlarını da beraberinde getirilebileceği iddia edildi.

Çok kuvvetli bir soğuk hava dalgası olarak bilinen Tulpar fırtınasının Rusya’nın karasal bölgeleri üzerinden güney enlemlere doğru yola çıktığı ve bunun sıradan bir soğuk hava olmadığı kaydedildi. Ender şekilde görülen ve çok kuvvetli soğukları içerisinde barındıran bununla beraber de ekstrem hava koşullarına neden olan bu soğuk hava dalgası “Tulpar” olarak adlandırılmaktadır.

Ancak “Tulpar” olarak adlandırılan bu soğuk hava dalgasının henüz rotasının tam olarak kesinleşmediği kaydedildi. Ancak bunun için şu anda iki ihtimal bulunmakta. Bunlardan ilki, soğuk hava dalgasının İtalya ve Balkanlar üzerinde çoğalarak Türkiye’yi pas geçmesi…

Tulpar soğuk hava dalgası nedir? Tulpar kar fırtınası İstanbul'u ne zaman vuracak?

Diğer bir ihtimal de olağan gücü ile Türkiye’ye gelmesi. Şayet bu durum gerçekleşir ve Tulpar soğuk hava dalgası ülkemize gelirse çoğu şehir kar altında kalabilir ve bununla beraber de kar kalınlığı ile soğuk hava rekorları da kırılabilir. Tabi ki buna bağlı olarak da günlük yaşam da bundan etkilenebilir.

Tropikal bir soğuk hava dalgası olan Tulpar’ın şu anda ülkemizi etkileme ihtimali ise %60 civarında. 10 Şubat tarihinde Doğu Avrupa ülkelerini vurması beklenen Tulpar soğuk hava dalgasının Türkiye’yi etkile tarihi ise 12 Şubat olarak gösterilmekte. Bundan sonraki süreçte neler olacağı ise önümüzdeki günlerde kesinlik kazanacak.

Tulpar soğuk hava dalgası nedir? Tulpar kar fırtınası İstanbul'u ne zaman vuracak? ile ilgili etiketler Türkiye Tulpar Tulpar fırtınası Tulpar soğuk hava dalgası
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.